Како се правилно кува кафа: За пун укус избегавајте ове грешке, које сви правимо

0
5418

Има нешто посебно у турској кафи! Данас када се у кафићима налази све ређе и углавном је пијемо код куће, да не би потпуно пала у заборав, подсећамо вас како се правилно кува краљица свих кафа!

Прво и основно, за добру турску кафу потребна је квалитетна мешавина, и зато немојте да штедите на њој – пијете је из задовољства, а не из преке потребе!

Pročitajte i  Божије дрвце непроцењив дар природе: Расте нам у баштама, а нисмо свесни колико је лековито

Друго, мало ко зна да за турску кафу на почетку вода не треба да прокључа! У џезви се вода загрева до тик пред врење, па се склања са рингле.

Део воде одлива се у шољицу, а у остатак се додаје кафа (по једну богату кашичицу за сваку шољицу или више ако су шоље веће или волите веома јаку кафу).

Промешајте да нема грудвица,па вратите на ватру и кад нарасте до ивице џезве поново склоните са ватре и додајте воду коју сте на почетку одлили. Опет вратите на врућу ринглу и оставите да проври.

Pročitajte i  О искушењима и увредама: Ако наиђу ствари које те жалостe и љуте, обрати се Богу

Склоните са шпорета, сачекајте неколико секунди и додајте кашичицу хладне воде. Тада је кафа спремна за служење!

Основне грешке код припреме кафе:

– Превише мешања убија укус;

– Остављање да се неколико пута подигне до врха џезве уништава пену и мења укус кафе;

– Мешање након што је кафа закувана, проврела и склоњена са рингле такође ће изменити укус омиљеног јутарњег напитка;

Pročitajte i  Непревазиђене мудрости монаха са Свете горе: Моћне лекције које ће вам показати ПРАВИ пут!

– Уколико се кафа заслађује, шећер је најбоље додати још док је вода хладна у џезви, пре додавања и закувавања кафе.

Пробајте и сами ћете се уверити колико је укус другачији – бољи!

Магазин Стил

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име