Као за време Тита: Комшије могу да вас пријаве ако славите славу са више од пет особа

0
1651

Ако организујете журку или славу са више од пет особа у затвореном простору, ризикујете да будете кажњени у износу од 50.000 до 150.000 динара, на основу измена Закона о заштити становништва од заразних болести. Ова мера ступиће на снагу у понедељак. До тада, комунални полицајци излазе на терен али имају само саветодавну улогу и упозоравају грађане да су починили прекршаје. Од понедељка, комунални полицајци имаће овлашћење и да кажњавају починиоце.

Комуналној инспекцији или комуналној милицији славље могу да пријаве и сами грађани путем јединственог контакт центра Координационе комисије за инспекцијски надзор.

“Новчану казну од 50.000 до 150.000 динара добија власник стана у коме је организовано окупљање више од пет особа у затвореном простору”,  открива за “Блиц” Драган Пушара, шеф јединица за инспекцију при Министарству државне управе и локалне самоуправе.

Pročitajte i  Православни не верују у врачаре: Чисте речи старца Пајсија одвратиће вас од посете ђавољим слугама

Уколико се ради о закупу стана, рецимо, на дан, онда санкцију може сносити или власник или организатор окупљања.

“Тренутно комунални инспектори и комунални милицајци излазе на терен, али имају само саветодавну улогу то јест упозоравају грађане на прекршаје. Нама није циљ да одмах почнемо да кажњава већ и да скренемо пажњу људима на непрописно понашање. Обука ће бити завршена у понедељак када ће комунални инспектори и комунални милицајци почети и да кажњавају на основу нових овлашћења”, подвлачи Пушара и додаје да ће у Београду обуку проћи око 300 комуналних инспектора и 180 комуналних милицајаца.

Pročitajte i  Славимо Ђурђиц: Да вас не бије малер током целе године ИСПОШТУЈТЕ ОВЕ ОБИЧАЈЕ

И грађани могу пријавити прекршај комуналној полицији.

“Уколико виде или чују журку, славу или било каквог друго окупљање више од пет људи у затвореном простору грађани то могу да нам пријаве путем јединственог контакт центра Координационе комисије за инспекцијски надзор. Могу да попуне онлајн формулар или да позову на број 011/6350-322. Најбоље би било да оставе снимак, фотографију или тонски запис као доказ како бисмо имали материјални доказ за прекршај и смањили ризик од лажних пријава”,  наглашава Пушара за Блиц.

Pročitajte i  Будите добар гост на слави: Како се правилно иде на славу

Извор: Блиц

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име