Kao za vreme Tita: Komšije mogu da vas prijave ako slavite slavu sa više od pet osoba

0
932

Ako organizujete žurku ili slavu sa više od pet osoba u zatvorenom prostoru, rizikujete da budete kažnjeni u iznosu od 50.000 do 150.000 dinara, na osnovu izmena Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Ova mera stupiće na snagu u ponedeljak. Do tada, komunalni policajci izlaze na teren ali imaju samo savetodavnu ulogu i upozoravaju građane da su počinili prekršaje. Od ponedeljka, komunalni policajci imaće ovlašćenje i da kažnjavaju počinioce.

Komunalnoj inspekciji ili komunalnoj miliciji slavlje mogu da prijave i sami građani putem jedinstvenog kontakt centra Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor.

“Novčanu kaznu od 50.000 do 150.000 dinara dobija vlasnik stana u kome je organizovano okupljanje više od pet osoba u zatvorenom prostoru”,  otkriva za “Blic” Dragan Pušara, šef jedinica za inspekciju pri Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave.

Pročitajte i  Sveti oci o grehu osuđivanja: Dobar čovek sve ljude vidi kao dobre, a zao i lukav prezire i pravednike!

Ukoliko se radi o zakupu stana, recimo, na dan, onda sankciju može snositi ili vlasnik ili organizator okupljanja.

“Trenutno komunalni inspektori i komunalni milicajci izlaze na teren, ali imaju samo savetodavnu ulogu to jest upozoravaju građane na prekršaje. Nama nije cilj da odmah počnemo da kažnjava već i da skrenemo pažnju ljudima na nepropisno ponašanje. Obuka će biti završena u ponedeljak kada će komunalni inspektori i komunalni milicajci početi i da kažnjavaju na osnovu novih ovlašćenja”, podvlači Pušara i dodaje da će u Beogradu obuku proći oko 300 komunalnih inspektora i 180 komunalnih milicajaca.

Pročitajte i  Originalni recept za NOVOPAZARSKE MANTIJE: Specijalitet kome niko ne može odoleti

I građani mogu prijaviti prekršaj komunalnoj policiji.

“Ukoliko vide ili čuju žurku, slavu ili bilo kakvog drugo okupljanje više od pet ljudi u zatvorenom prostoru građani to mogu da nam prijave putem jedinstvenog kontakt centra Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor. Mogu da popune onlajn formular ili da pozovu na broj 011/6350-322. Najbolje bi bilo da ostave snimak, fotografiju ili tonski zapis kao dokaz kako bismo imali materijalni dokaz za prekršaj i smanjili rizik od lažnih prijava”,  naglašava Pušara za Blic.

Pročitajte i  Ovo se zove SRPSKA DOMIŠLjATOST! Legenda koja svedoči zašto Srbin nikad neće propasti!

Izvor: Blic

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime