„Караван културе говора“ у Мионици: Неговање српског језика кроз практичне вежбе

0
846

Општина Мионица у сарадњи са Удружењем за развој културе јавног говора „Изражајност“ организује бесплатну едукативну трибину о унапређењу културе говора. Ова трибина је део пројекта  „Караван културе говора“ и чини саставни део националне акције „Негујмо српски језик“, коју Министарство културе и информисања Републике Србије спроводи задње четири године кроз разне активности.

Мионица ће имати прилику да 5. јуна у Културном центру Мионица са почетком у 19 часова организује трибину на којој ће говорити еминентни стручњаци.

Циљ трибине је буђење свести код најшире популације о неопходности неговања лепог изражавања. Поред Слободана Роксандића, мастера комуникологије и др Радована Кнежевића, професора дикције, на трибини ће учествовати и хуманитарац Арно Гујон, који је доказао да се радом и уз много труда могуће достићи висок ниво културе изражајности, чак и када се говори на страном језику.

Хуманитарац Арон Гујон је једам од предавача "Културног каравана говора"
Хуманитарац Арон Гујон је један од предавача “Културног каравана говора”

Поред едукативне трибине намењене широј јавности, 5. и 6. јуна су планиране и радионице за основце и средњошколце у оквиру којих ће тим стручњака кроз практичне вежбе упутити децу како сами да наставе да раде на развијању своје културе говора.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име