Потребно је:
500гр кестен пиреа
300гр млевеног кекса
300гр млевених ораха
150гр шећера у праху
150гр желе бомбона
200гр чоколаде за кување
1/2дл чоколадног ликера
Припрема:
Желе бомбоне исећи на коцкице и затим у мањој посуди отопити 100 гр чоколаде.
Сјединити кестен пире, млевене орахе, млевени кекс, шећер у праху, чоколадни ликер, отопљену чоколаду и добро измешати. Затим додати желе бомбоне и полако промешати.
У одговарајући калуп за куглоф сипати припремљену смесу, поравнати и оставити у фрижидер да се стегне.
Остатак чоколаде отопити на пари.
Када се куглоф стегне, извадиити га из калупа, прелити отопљеном чоколадом и украсити по жељи.