Замирисала јесен на печени кестен: Имамо сјајне савете како да их припремите у вашем дому

Највише га волимо печеног. Док шетамо јесењим улицама града у рукама пролазника често се могу видети фишеци пуни кестенова. Има неке романтике у тим јесењим шетњама, док газимо по мокром опалом лишћу, а читав град мирише и одзвања пуцкетањем кестења уличних продаваца.

Дивљи кестен није јестив, већ само домаћи!

kesten

Како на једноставан и лак начин испећи кестен у дому –

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

Потребни су вам свеже кестење и један нож. Да се не бисте посекли, узмите оштар рецкави нож за хлеб. Сваки кестен засеците по ширини, све док се љуска лепо не раствори.

Неко је више љубитељ кестен пиреа. А ево начина да направите и њега:

Скувајте 1 кг кестења у води и огулите их. С обзиром да се најбоље гуле док су још врући, држите их поклопљене у лонцу да што дуже остану топли.

Pročitajte i  Посна пита са тиквицама и шампињонима: Обрадујте своје тело здравим оброком

kesten pire

Уситните огуљене кестене у пире. Налијте 500 мл млека, додајте 20 грама шећера и 25 мл рума па кувајте док кестење не упије млеко и док се све не прожме, мешајући. Ако вам се чини да је смеса прегуста додајте млека, а ако је преретка кувајте мало дуже.

Pročitajte i  5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...