Неодољива кестен – торта која се не пече: Готова за максимално пола сата

За све оне којима је кестен омиљена јесења посластица припремили смо чаробну чоколадну кестен – торту која се спрема за свега пола сата!

Printscreen Baking Fusion
Printscreen youtube Baking Fusion

Састојци за бисквит: 150 грама маслаца, 100 грама кристал шећера, 400 грама самлевеног кекса по избору, 100 грама млевених ораха, 120 грама отопљене тамне чоколаде, 1 велика кашика екстракта рума, 100 милилитара млека.

Састојци за фил: 100 грама маслаца, 120 грама шећера у праху, 500 грама незаслађеног кестен пиреа, 2 велике кашике екстракта рума.

Састојци за премаз: 200 милилитара улупане слатке павлаке, 2 кашике кристал шећера, на крају све посипајте какаом у праху или наренданом чоколадом.

Поступак припреме бисквита:

Умутите маслац и шећер миксером па сипајте млевени кекс, орахе, отопљену тамну чоколаду и рум па поново промешајте миксером. Напослетку сипајте и млеко па опет укључите миксер.

Сипајте смесу у калуп и распоредите је равномерно. Ставите у фрижидер на 15-ај минута да се стегне.

За то време спремите фил тако што ћете сипати маслац у чинију, додати му шећер у праху и све сјединити миксером. Потом додајте кестен пире и рум, а онда поново све миксером измутите. Премажите фил преко бисквита и поново ставите у фрижидер на пола сата.

Умутите шлаг од слатке павлаке и шећера па премажите торту кад се стегне. Преко шлага можете посути какао или нарендати чоколаду.

Printscreen Baking Fusion
Printscreen youtube Baking Fusion

Baking Fusion

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...