KINEZI TUGUJU ZA BATOM: Valter bio nacionalni heroj u Kini

0
464

I kineski mediji danas su objaviil vest o smrti najveće zvezde jugoslovenskog filma. Ukratko su svetu objasnili ko je Bata i zašto je on bitan, ali su objasnili i da oni malo stariji Kinezi jako dobro poznaju rad našeg velikana i to baš po filmu “Valter brani Sarajevo”.

kinezi

Opšte je poznato da su Kinezi dugo obožavali Batu Živojinovića. On je kod njih bukvalo zauzimao mesto nacionalnog heroja.

Pročitajte i  Najlepše poruke za Božić: Uz tradicionalno "Hristos se rodi" podarite prijateljima originalne božićne pozdrave i želje!

Kineski ambasador u Beogradu Li Mančang izrazio je duboko žaljenje danas, u ime kineskog naroda i u svoje ime, Batinoj porodici i srpskom narodu.

“Duboko me je potresla vest o smrti Velimira Zivojinovića, našeg Bate. Ovom prilikom želim da u ime kineskog naroda i u moje lično ime izrazim najdublje saučešće njegovoj porodici i srpskom narodu. Budite uvereni, da svaki građanin Kine koji je imao priliku da uživa u njegovim filmovima, tuguje sa nama”, naveo je kineski ambasador.

Pročitajte i  Bogojavljenska noć, priča od koje će vam zastati knedla u grlu: "Bože, da mi majka ozdravi" molio se dečak otvorenom nebu

Film Valter brani Sarajevo prikazivao se u Kini skoro više od 40 godina.

24 sata

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime