Најједноставнији рецепт за киселу зимницу: Туршија из бурета прави се лако, а о укусима причаће се целе зиме

0
5512

Запамтите – на 1 литар воде иде 1 г конзерванса!

Састојци: зелени парадајз, корнишони, шаргарепа, карфиол, паприке, 4 главице белог лука, 3 корена рена, веза целера, 20 г слачице у зрну, 400 г соли, 10 л воде, гранчице винове лозе.

Припрема: Количина поврћа није одређена, а можете га користити у количинама зависно од величине вашег бурета и од тога које поврће преферирате. Изаберите здраве плодове, очистите их и оперите добро.

Pročitajte i  Срби сутра славе Светог Саву: За срећу и благостање испоштујте ове обичаје

Карфиол искидајте на крупне комаде (цветове), парадајз избушите виљушком на 2-3 места, а паприке засеците у крст на врху. Раздвојите ченове белог лука, али их немојте љуштити.

Ређајте поврће у буре, тако што стављате по мало од свих врста. Одозго поспите семеном слачице и прекријте листовима целера. Припремите саламуру, она је најважнији детаљ у припремању туршије – помешајте 10 л воде и 400 г соли у посуди и мешајте да се потпуно раствори. Прелијте поврће готовом саламуром да добро покрије поврће.

Pročitajte i  Традиција и квалитет: Још један Караван зимнице овог викенда на  пијаци „Ђерам”

Направите обруч од гранчица винове лозе и ставите преко поврћа да га притисне када затворите поклопац. Оставите туршију 3 дана и немојте отварати. Након 3 дана преточите течност једном дневно, док туршија не буде спремна за употребу. Туршија је спремна за око 2 недеље.

Након тог времена, растворите калијум сорбат (конзерванс) за туршију у мало саламуре из туршије. На 1 литар воде иде 1 г сорбата.

Pročitajte i  Савет монаха са Хиландара како да одговорите на увреду: Сачувајте достојанство и покажите сваком где му је место

bonapeti.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име