Sastojci: 500 g krompira, 600 g kajsija, 200-300 g brašna, 1 jaje, prezle, vanilin šećer, ulje, kristal šećer.

Priprema: Krompir očistiti, skuvati i napraviti pire, dodati soli, malo ulja i 1 jaje pa mikserom izmiksati. Zatim, dodati brašno, umesiti mekše testo.

Kajsijama izvaditi koštice i od testa vaditi komadiće i praviti knedle. Kuvati 7-8 minuta u ključaloj vodi dok knedle ne isplivaju i da budu mekane na dodir.

Pročitajte i  Najzdraviji jesenji desert: Pečene jabuke koje će vas oduševiti i mirisom i ukusom

Prezle ispržiti na ulju, pa kuvane knedle uvaljati u prezle. Posuti vanilin šećerom i poslužiti.

Prijatno!

(Izvor: Kod bake u gostima)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime