Састојци: 500 г кромпира, 600 г кајсија, 200-300 г брашна, 1 јаје, презле, ванилин шећер, уље, кристал шећер.

Припрема: Кромпир очистити, скувати и направити пире, додати соли, мало уља и 1 јаје па миксером измиксати. Затим, додати брашно, умесити мекше тесто.

Кајсијама извадити коштице и од теста вадити комадиће и правити кнедле. Кувати 7-8 минута у кључалој води док кнедле не испливају и да буду мекане на додир.

Pročitajte i  Најједноставнији рецепт за подварак са сувим ребрима: Успеће чак и онима који никад нису правили ово јело

Презле испржити на уљу, па куване кнедле уваљати у презле. Посути ванилин шећером и послужити.

Пријатно!

(Извор: Код баке у гостима)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име