Probajte najjednostavniji, najbrži i najukusniji način za pravljenje knedli sa šljivama, čuvenih gomboca, kako ih još nazivaju u Vojvodini.

knedle sa šljivama

Zaboravite na guljenje i kuvanje krompira, jer za OVE knedle nije vam uopšte potreban krompir! Takođe, ovo testo možete zamrznuti i skuvati gotove knedle bilo kad tokom godine.

Sastojci:

– pola litre mleka
– 250 grama griza
– oštrog brašna po potrebi
– 1 jaje
–  kašika šećera
– pakovanje prezli ili prepečene hlebne mrvice ako imate starog hleba
– iscepane šljive
– polovina praška za pecivo
– malo ulja za kuvanje

Pročitajte i  Maradona je OBOŽAVAO Srbiju i Srbe: Evo kako je legenda fudbala govorio o nama!

Priprema:

Skuvajte griz u mleku koje ste prethodno zasladili kašikom šećera. Ostavite griz da se ohladi, a potom mu dodajte jaje, brašna toliko da testo bude kompaktno za valjanje i da se ne lepi, zajedno sa praškom za pecivo.

Pospite radnu površinu brašnom, a onda smesu od testa uvaljajte u valjak. Secite valjak od testa na parčiće od oko 5 cm i od njih pravite krugove. U sredinu svakog kruga stavite pola šljive ili celu šljivu, kako više volite, pa ih zatvorite u loptu, odn. knedlu.

Pročitajte i  Najbolji narodni lek: Rasol oporavlja jetru, podiže imunitet i štiti od raka

Stavite vodu da provri i u nju sipajte malo ulja. Tek kad voda pusti ključ stavite knedle i pošto isplivaju na površinu, ostavite ih 5 min. da vriuckaju.

Propržite hlebne mrvice pa gotove knedle čim izvadite iz vode uvaljajte u njih. Odgore ih možete posuti kristal šećerom i tako servirati.

knedle-sa-šljivamaOpanak.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime