Засавица, Сирмијум, Фрушка гора и Бања Врдник: Изабери своју авантуру, види Србију!

0
1269

Државни секретар у министарству трговине, туризма и телекомуникација, Мирослав Кнежевић и в.д. директора Туристичке организације Србије, Марија Лабовић, обишли су са новинарским екипама Засавицу, Сирмијум, Фрушку гору и Бању Врдник.

На путу до Засавице, Лабовић је обишла етно-парк Купиново, које се налази у загрљају Обедске баре и реке Саве. Специјални резерват природе Обедска Бара је друго у свету званично заштићено природно добро. У специјалном резервату природе Засавица, уживали смо у погледу са видиковца, као и у вожњи чамцем кроз трску и локвање.

Државни секретар Мирослав Кнежевић и директорка Туристичке организације Србије у обиласку Засавице

СРП “Засавица” је заштићено природно станиште, у коме су настањене многе ретке биљне и животињске врсте, а познати су и по узгоју магараца и производа од магарећег млека.

Кнежевић и Лабовић су посетили и један од најважнијих археолошких налазишта у Сремској Митровици – Царску палату. Данашња Сремска Митровица испод својих улица и кућа крије трагове некада раскошног и моћног римског града Сирмијума. Уз помоћ 3Д наочара, вратили смо се кроз време и прошетали одајама Палате.

Кнежевић и Лабовић у посети Сирмијуму

Путовање по Војводини наставили смо обиласком хотела “Фрушке терме” у Врднику, који је од данас званично отворен за госте. Прве терме у Србији, располажу са 200 соба и апратмана, 8 базена, сауна светом, конгресним центром и 11 конференцијских сала.

Фрушке терме

У близини је и манастир Раваница, који смо такође обишли.

Манастир Раваница, Фрушка гора

Посету Војводини, завршили смо обиласком винарије

“Мачков подрум” у Иригу, коју је 2005. године покренуо Сава Јојић – Мачак, у чијој се породици грожђе гаји и вино прави већ генерацијама. Капацитет винарије износи 200.000 литара а годишње се производи 120.000 боца вина.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име