Zasavica, Sirmijum, Fruška gora i Banja Vrdnik: Izaberi svoju avanturu, vidi Srbiju!

0
993

Državni sekretar u ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Miroslav Knežević i v.d. direktora Turističke organizacije Srbije, Marija Labović, obišli su sa novinarskim ekipama Zasavicu, Sirmijum, Frušku goru i Banju Vrdnik.

Na putu do Zasavice, Labović je obišla etno-park Kupinovo, koje se nalazi u zagrljaju Obedske bare i reke Save. Specijalni rezervat prirode Obedska Bara je drugo u svetu zvanično zaštićeno prirodno dobro. U specijalnom rezervatu prirode Zasavica, uživali smo u pogledu sa vidikovca, kao i u vožnji čamcem kroz trsku i lokvanje.

Državni sekretar Miroslav Knežević i direktorka Turističke organizacije Srbije u obilasku Zasavice

SRP “Zasavica” je zaštićeno prirodno stanište, u kome su nastanjene mnoge retke biljne i životinjske vrste, a poznati su i po uzgoju magaraca i proizvoda od magarećeg mleka.

Pročitajte i  Rajhlova palata u Subotici: Remek delo Mađara iz Apatina kojim se Srbija ponosi

Knežević i Labović su posetili i jedan od najvažnijih arheoloških nalazišta u Sremskoj Mitrovici – Carsku palatu. Današnja Sremska Mitrovica ispod svojih ulica i kuća krije tragove nekada raskošnog i moćnog rimskog grada Sirmijuma. Uz pomoć 3D naočara, vratili smo se kroz vreme i prošetali odajama Palate.

Knežević i Labović u poseti Sirmijumu

Putovanje po Vojvodini nastavili smo obilaskom hotela “Fruške terme” u Vrdniku, koji je od danas zvanično otvoren za goste. Prve terme u Srbiji, raspolažu sa 200 soba i apratmana, 8 bazena, sauna svetom, kongresnim centrom i 11 konferencijskih sala.

Pročitajte i  Dobrodošli u Suboticu: Mesto sa prostranim ravnicama, slasnim gombocama, prelepim nacionalnim parkom i neprocenjivim kulturnim nasleđem
Fruške terme

U blizini je i manastir Ravanica, koji smo takođe obišli.

Manastir Ravanica, Fruška gora

Posetu Vojvodini, završili smo obilaskom vinarije

“Mačkov podrum” u Irigu, koju je 2005. godine pokrenuo Sava Jojić – Mačak, u čijoj se porodici grožđe gaji i vino pravi već generacijama. Kapacitet vinarije iznosi 200.000 litara a godišnje se proizvodi 120.000 boca vina.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime