Књижевно вече са Сашом Ђорђевићем у Мионици: Представљена дела о борби нашег народа за слободу

0
400

Саша Ђорђевић је веома свестрана личност. Поред тога што је писац, он је и официр полиције, музичар и текстописац. Његова “Трилогија о слободи”, представљена прошле недеље у библиотеци у Мионици, говори о херојској борби Срба против Турака.

Љубитељима писане речи се прошле недеље у Библиотеци „Милован Глишић“ представио аутор „Трилогије о слободи“ Саша Ђорђевић. Трилогију чине романи „Јаничар“, „Устаник“ и „Четник“ и говоре о путу и борби српског народа за слободу од турских завојевача у периоду од прве половине шеснаестог све до почетка двадесетог века.

“Желео сам на свој начин да дам допринос нашем заједничком памћењу. Написао сам књиге које нису обимне, али садрже довољно података да из њих може да се нешто научи о борби нашег народа за слободу и са довољно емоција да свако ко их чита може да се стави у улогу јунака из њих и да бар на трен доживи нешто од тога што су они доживљавали”, рекао је Ђорђевић и додао да му посебну част чини то што је књиге из „Трилогије о слободи“ Народна библиотека узела у откуп.

Pročitajte i  Амбициозна студенткиња из мионичког села пример младим генерацијама: Бојана учи, бави се ратарством и пчеларством

Аутор је нагласио и да постоји могућност да роман „Јаничар“ буде екранизован, али је исход неизвестан јер је у питању изузетно скуп пројекат због епохе у којој се радња одвија. Са друге стране, његов нови роман „Доктор“ чија је радња са трилер заплетом смештена у модерно доба и који је такође наишао на одличан одзив публике је на добром путу да заврши на филмском платну.

Pročitajte i  Нова радна места за још 300 Мионичана: Проширење капацитета у немачкој компанији "Ауто-Кабел"

Занимљиво је да је Ђорђевић дипломирани официр полиције запослен у Министарству унутрашњих послова Републике Србије, а осим писањем бави се и музиком градећи каријеру као басиста, текстописац и композитор рок бенда „Патријас“. Од недавно се опробао и у глумачким водама и то захваљујући позиву београдског Клуба екстремних спортова „Фамилија“ као актер мањих улога у страним серијама „Амбасада“ и „Убацивање“ и  у неколико домаћих серија и филмова, „Државни службеник“, „Јужни ветар“, „Тајкун“, „Шифра Деспот“, „Пси лају, ветар носи“.

Pročitajte i  Добре вести за све туристе: Комплекс „Нова Бања“ у Врујцима богатији за 22 апартмана и нови ресторан

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име