Književno veče sa Sašom Đorđevićem u Mionici: Predstavljena dela o borbi našeg naroda za slobodu

0
336

Saša Đorđević je veoma svestrana ličnost. Pored toga što je pisac, on je i oficir policije, muzičar i tekstopisac. Njegova “Trilogija o slobodi”, predstavljena prošle nedelje u biblioteci u Mionici, govori o herojskoj borbi Srba protiv Turaka.

Ljubiteljima pisane reči se prošle nedelje u Biblioteci „Milovan Glišić“ predstavio autor „Trilogije o slobodi“ Saša Đorđević. Trilogiju čine romani „Janičar“, „Ustanik“ i „Četnik“ i govore o putu i borbi srpskog naroda za slobodu od turskih zavojevača u periodu od prve polovine šesnaestog sve do početka dvadesetog veka.

“Želeo sam na svoj način da dam doprinos našem zajedničkom pamćenju. Napisao sam knjige koje nisu obimne, ali sadrže dovoljno podataka da iz njih može da se nešto nauči o borbi našeg naroda za slobodu i sa dovoljno emocija da svako ko ih čita može da se stavi u ulogu junaka iz njih i da bar na tren doživi nešto od toga što su oni doživljavali”, rekao je Đorđević i dodao da mu posebnu čast čini to što je knjige iz „Trilogije o slobodi“ Narodna biblioteka uzela u otkup.

Pročitajte i  Mionica u znaku jesenjih infrastrukturnih radova: U fokusu putevi i elektromreža

Autor je naglasio i da postoji mogućnost da roman „Janičar“ bude ekranizovan, ali je ishod neizvestan jer je u pitanju izuzetno skup projekat zbog epohe u kojoj se radnja odvija. Sa druge strane, njegov novi roman „Doktor“ čija je radnja sa triler zapletom smeštena u moderno doba i koji je takođe naišao na odličan odziv publike je na dobrom putu da završi na filmskom platnu.

Pročitajte i  Mionica primila donaciju Nemačke razvojne agencije: Kompletna zaštitna oprema za ustanove socijalne zaštite

Zanimljivo je da je Đorđević diplomirani oficir policije zaposlen u Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srbije, a osim pisanjem bavi se i muzikom gradeći karijeru kao basista, tekstopisac i kompozitor rok benda „Patrijas“. Od nedavno se oprobao i u glumačkim vodama i to zahvaljujući pozivu beogradskog Kluba ekstremnih sportova „Familija“ kao akter manjih uloga u stranim serijama „Ambasada“ i „Ubacivanje“ i  u nekoliko domaćih serija i filmova, „Državni službenik“, „Južni vetar“, „Tajkun“, „Šifra Despot“, „Psi laju, vetar nosi“.

Pročitajte i  Mionica obeležila Svetski dan prevremeno rođene dece: Ljubičasto srce za sve male heroje

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime