Dragan prema tome koju vrstu rakije piju razlikuje Šumadinke od Beograđanki

0
336
Foto:Telegraf

Dragan Jovanović iz Donje Trnave na Berbi izlaže svoje proizvode već 20 godina, a evoi šta nudi: rakiju, vina i 17 vrsta likera. Ovo je porodičan biznis i imaju sve ukupno oko 15 hektara zemlje.

rakija-liker-kragujevac-3-620x350
Foto: Telegraf

– Danas žene za sebe biraju rakiju, znaju da je procene i ne dvoume se. To je izbor i mladih žena, koje pre kupe domaću rakiju nego industrijske votke i ostala pića. Davno su prošla vremena kada su žene pile sokiće i likere i kada je bilo čudno da žena pije rakiju – kaže Jovanović.

Pročitajte i  "Sledeći put ću samo da ga ŠUTNEM!" Jasmina je našla novčanik na ulici, a kad je htela da ga vrati vlasniku usledio je šok!

OOd rakije ima lozovaču, šljivovicu, dunjevaču, kruškovaču i kajsijevaču, ali i vina ne fali pa nudi – vranac, roze i belo, a i vina od višnje i maline.

Objašnjava da onih 17 vrsta likera koje proizvodi takođe kupuju dame –  uglavnom da se nađe u kući kad dođu gosti ili da se nekome odnese na poklon.

Pročitajte i  JEDAN JE BIKOVIĆ! Sav svoj honorar od snimanja "Košara" ustupiće porodicama poginulih vojnika!

rakija

– U našoj kući se dosta vrsta likera oduvek pravilo, a vremenom je moja supruga počela da ih sprema za prodaju. Na osnovi od lozove rakije, Svetlana pravi likere od oraha, jagoda, kruške, borovnice, kajsije, višnje, narandže i još nekoliko voća – objašnjava Dragan 

Dragan je takođe tokom niza godina bavljenja ovim poslom primetio da Šumadinke pre biraju šljivovicu, a Beograđanke  dunjevaču

Pročitajte i  Žrtvujući se za Srbiju otišla u harem: Zbog srpske princeze Olivere i sramote koju su joj naneli, sultan Bajazit izvršio je samoubistvo

I na drugim tezgama je zapaženo da žene sve češći kupuju rakije i pravdaju  se komentarom da je domaća sigurno zdravije piće od većine drugih.

Na Oplenačkoj berbi rakije su koštale od 400 dinara sve do onih nekoliko puta skupljih.

Telegraf.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime