Za ovaj kolač vam ne treba ni brašno ni šećer, preukusan je, a sprema se neverovatno brzo i lako

0
577

Ovaj recept će uskoro postati pravi hit to vam obećavamo, zato što je lak za pripremu a vrlo je ukusan i postaće vam jedan od omiljenih poslastica za kratko vreme! A evo šta vam sve treba da ovaj kolač.

kolač bez šećera i brašna

 

 

Sastojci:

– 4 jaja

– 2 pomorandže

– 200 oraha ili badema ili lešnika ili kokosa

Pročitajte i  Šufnudle - PREUKUSNO starinsko jelo koja vraća u detinjstvo!

– pola kašičice sode bikarbone

Za fil:

– 100 grama crne čokolade

– 200 ml neutralne pavlake za kuvanje.

Priprema:

Pomorandže prvo potopite u rastvor sode bikarbone i ostavite da odstoje pola sata. Zatim ih kuvajte oko pola sata dok ne omekšaju. Sameljite ih dobro u blenderu, dodajte jaja i orašaste plodove predhodno samlevene, te malo sode bikarbone.kolač bez šećera i brašna

Pročitajte i  Kulinarska mapa sveta pokazuje šta Srbi najviše vole da jedu

 

Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Na ringli prokuvajte neutralnu pavlaku pa u nju dodajte čokoladu dok se ne rastopi, ali ne sve da počne da vam vrija.Prelijte na gotov i prohlađen kolač, i ostavite u frižider da se prohladi  i potom naravno uživajte u čarobnom ukusu ovoga egzotičnog kolača

Pročitajte i  VOJVOĐANSKA ŠTRUDLA SA MAKOM: Simbol pravog domaćinskog stola i umetnost svake domaćice

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime