Ево рецепта за један свеж, летњи колач, који се на селу често правио на Ивањдан.

kajsije

Састојци:

10 зрелих али чвршћих кајсија
4 кашике вињака или коњака
50 гр. млевених бадема ( а можете да пробате и верзију са кокосом )
50 гр. шећера
50 гр. путера

Помешајте шећер и коњак/вињак па додајте истопљени или омекшали путер и на крају млевене бадеме или кокос, да маса буде густа и сипкава.
Кајсије оперите добро, преполовите и избаците коштицу, па их поређајте на плех покривен папиром за печење и напуните филом тако да на свакој полутку буде купица.
Ставите у рерну угрејану на 180 неких 10 минута.

Pročitajte i  Крофне из рерне какве још нисте пробали: Филоване јагодама, тесто које се топи у устима

Још вам је потребно и:

kolač od kajsija

2 беланцета
2 кашике ванилин шећера
2 кашике брашна
мало прашка за пециво

Док се кајсије пеку беланца улупајте у чврст снег па додајте шећер. Искључите миксер па умешајте нежно брашно помешано са прашком за пециво. Након што су се пекле 10 минута извадите кајсије из рерне па на сваку шприцем или кашичицом ставите мало теста од беланаца па вратите у рерну на још 10 минута, највише 15 минута.
Можете служити и топло и хладно, али мени су ови колачићи дражи охлађени.

Pročitajte i  Рецепт Владете Јеротића за срећан и испуњен живот: Речи које лече, надахњују и инспиришу!

ivanjdanski kolač

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име