Letnji kolač sa breskvama: Sočan i neverovatno ukusan

0
18173

Sočno, slatko voće poput breskve idealno je osveženje za vrele letnje temperature. Osim što je ukusna, ova voćka je i odličan izvor vitamina A, kalijuma, vitamina C, a sadrži i optimalnu količinu gvožđa.

Vrlo malo masti i solidna količina proteina čine je veoma zdravom voćkom, ali ako pazite na liniju, ne bi trebalo da preterujete, jer sadrži i dosta šećera i ugljenih hidrata.

Mi vam izdvajamo odličan recept za kolač sa ovom korisnom voćkom.

Pročitajte i  Isceljuje i duh i telo: Sveta tajna dolazi u pomoć svima koji se nađu u velikoj nevolji i bolesti

kolač sa breskvama

Sastojci:

Kora:

2 jajeta
kašike šećera
2 kašike ulja
2 kašike brašna
1/2 praška za pecivo

Fil:

3 veće breskve
šlag ili slatka pavlaka
600 ml mleka
2 pudinga od vanile
350 ml slatke pavlake
4 kašike šećera

kolač sa-breskvama

Priprema:

Ulupati belanca uz dodavanje šećera da se dobije jaka pena. Dodati žumanca i opet sve umutiti.
Umešati varjačom brašno i prašak za pecivo, pa sve istresti u obložen pleh i staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni 10 minuta zavisno od rerne.
Kora je gotova kada je odgore tamno žute do svetlo braon boje. Možete kupiti i gotove biskvit kore, od volje vam.

Pročitajte i  Ova namirnica izbacuje sve toksine iz tela: Najzdravija dijeta od koje se KILOGRAMI sami tope

Pečen biskvit ostaviti u plehu u kojem se pekao pa prohlađen isprskati mlekom.
Očistiti i iseći breskve i poslagati po kori ali tako da između komada ima razmaka da bi “legao” fil.
Pomešati pudingg, šećer i 150 ml mleka a ostatak staviti da provri pa kada provri zakuvati i mešati dok se ne zgusne.

Pročitajte i  Oglasio se dr Nestorović i poručio OVO o MASKAMA - Ponovo ŠOKIRAO sve svojom izjavom!

Kada se zgusnulo skloniti sa vatre, pa dodati kiselu pavlaku i mešati dok se ne sjedini.
Odmah potom preliti preo bresaka i ostaviti da se ohladi.
Na ohlađen kolač staviti šlag ili slatku pavlaku.

domacirecepti.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime