Летњи колач са бресквама: Сочан и невероватно укусан

0
20339

Сочно, слатко воће попут брескве идеално је освежење за вреле летње температуре. Осим што је укусна, ова воћка је и одличан извор витамина А, калијума, витамина Ц, а садржи и оптималну количину гвожђа.

Врло мало масти и солидна количина протеина чине је веома здравом воћком, али ако пазите на линију, не би требало да претерујете, јер садржи и доста шећера и угљених хидрата.

Ми вам издвајамо одличан рецепт за колач са овом корисном воћком.

Pročitajte i  Оригинални рецепт за НОВОПАЗАРСКЕ МАНТИЈЕ: Специјалитет коме нико не може одолети

kolač sa breskvama

Састојци:

Кора:

2 јајета
кашике шећера
2 кашике уља
2 кашике брашна
1/2 прашка за пециво

Фил:

3 веће брескве
шлаг или слатка павлака
600 мл млека
2 пудинга од ваниле
350 мл слатке павлаке
4 кашике шећера

kolač sa-breskvama

Припрема:

Улупати беланца уз додавање шећера да се добије јака пена. Додати жуманца и опет све умутити.
Умешати варјачом брашно и прашак за пециво, па све истрести у обложен плех и ставити да се пече у претходно загрејану рерну на 200 степени 10 минута зависно од рерне.
Кора је готова када је одгоре тамно жуте до светло браон боје. Можете купити и готове бисквит коре, од воље вам.

Pročitajte i  Славимо Митровдан: Обележавамо велики празник и крсну славу, а овај обичај посебно треба испоштовати!

Печен бисквит оставити у плеху у којем се пекао па прохлађен испрскати млеком.
Очистити и исећи брескве и послагати по кори али тако да између комада има размака да би “легао” фил.
Помешати пудингг, шећер и 150 мл млека а остатак ставити да проври па када проври закувати и мешати док се не згусне.

Pročitajte i  Зашто Душан Силни није Свети- оцеубиство није главни разлог

Када се згуснуло склонити са ватре, па додати киселу павлаку и мешати док се не сједини.
Одмах потом прелити прео бресака и оставити да се охлади.
На охлађен колач ставити шлаг или слатку павлаку.

domacirecepti.net

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име