Смедеревски колач са грожђем: Старинска посластица за све генерације

Потребно је:

750 г белог или црног грожђа
200 г брашна
4 јајета
150 г шећера
50 г маргарина
1/2 прашка за пециво
2,5 дл млека
0,5 дл коњака
50 г ораха

smederevski kolač sa grožđem

Припрема:

У дубокој посуди замесите тесто од брашна, јаја, шећера и маргарина. Постепено додавајте млеко док се не добије глатко тесто. Поспите грожђе и орахе.

Припремите плех за печење тако што ћете га подмазати маргарином, а пре изливања теста у њега, попрскајте плех коњаком.

Сипајте тесто и пеците на 180 степени 35 минута до колач не добије румену корицу.

Печени колач поспите шећером у праху.

Опанак

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...