Seoski kolač sa kajsijama: Mekan i sočan idealna kombinacija za letnje dane

0
557
Foto: Bakina kuhinja

Potrebni sastojci:

brašno – 400 g
sveže mleko – 150 ml, toplo
kvasac – 1 kesica, suvi
šećer – 1 supena kašika
so – 1 prstohvat
maslac – 100 g
skrob – 1 supena kašika
vanilin šećer – 1 komad
med
kajsije

Priprema:

Za ovaj kolač od kajsija brašno se proseje, dodaje se šećer, so, kvasac, istopljeni maslac i mleko.

Pročitajte i  Toma je Silvani napisao hit Šta će mi život bez tebe dragi ! Bila je duboko nesrećna, a pesma krije bolnu tajnu

Umesi se testo i ostavlja se na 2 sata.

Od testa se odvaja 1/5 za dekoraciju.

Ostalo testo se raspoređuje u kalup za paj i posipa se skrobom.

Ređaju se iseckane polovinice kajsija, zalivaju se medom i posipaju vanilinim šećerom kao završetak našeg slatkog seoskog paja.

Od ostalog testa se pravi dekoracija i seoska pita sa kajsijama se peče na 180°C 35 minuta.

Pročitajte i  Ovako se peku paprike u stanu: Bez dima i nepotrebnog haosa gotovo za čas

Izvor: Bakina kuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime