Сеоски колач са кајсијама: Мекан и сочан идеална комбинација за летње дане

Потребни састојци:

брашно – 400 г
свеже млеко – 150 мл, топло
квасац – 1 кесица, суви
шећер – 1 супена кашика
со – 1 прстохват
маслац – 100 г
скроб – 1 супена кашика
ванилин шећер – 1 комад
мед
кајсије

Припрема:

За овај колач од кајсија брашно се просеје, додаје се шећер, со, квасац, истопљени маслац и млеко.

Умеси се тесто и оставља се на 2 сата.

Од теста се одваја 1/5 за декорацију.

Остало тесто се распоређује у калуп за пај и посипа се скробом.

Ређају се исецкане половинице кајсија, заливају се медом и посипају ванилиним шећером као завршетак нашег слатког сеоског паја.

Од осталог теста се прави декорација и сеоска пита са кајсијама се пече на 180°Ц 35 минута.

Извор: Бакина кухиња

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...