Сеоски колач са кајсијама: Мекан и сочан идеална комбинација за летње дане

0
464
Фото: Бакина кухиња

Потребни састојци:

брашно – 400 г
свеже млеко – 150 мл, топло
квасац – 1 кесица, суви
шећер – 1 супена кашика
со – 1 прстохват
маслац – 100 г
скроб – 1 супена кашика
ванилин шећер – 1 комад
мед
кајсије

Припрема:

За овај колач од кајсија брашно се просеје, додаје се шећер, со, квасац, истопљени маслац и млеко.

Pročitajte i  Рецепт Владете Јеротића за срећан и испуњен живот: Речи које лече, надахњују и инспиришу!

Умеси се тесто и оставља се на 2 сата.

Од теста се одваја 1/5 за декорацију.

Остало тесто се распоређује у калуп за пај и посипа се скробом.

Ређају се исецкане половинице кајсија, заливају се медом и посипају ванилиним шећером као завршетак нашег слатког сеоског паја.

Од осталог теста се прави декорација и сеоска пита са кајсијама се пече на 180°Ц 35 минута.

Pročitajte i  Како су се некад гајила деца: Наше су мајке пиле своје кафе натенане, нису се плашиле нашег плача, а данас...

Извор: Бакина кухиња

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име