Колач са крушкама и кремом од ваниле: Магија укуса која заводи и најчвршће карактере решене да смање слаткише

Ево како да најбоље искористите сезону крушака! Феноменалан колач који нестане са тањира код кажете “крушка”.

Састојци:

– 400 г смрзнутог лиснатог теста
– 400 мл млека
– 3 кашике шећера
– ванилин шећер
– кесица пудинга од ваниле
– 4 кашике шлага
– 2 кашике рума

колач од крушака

За фил:

– 4 крушке
– жуманце
– кашика кондензованог млека
– 3 кашике џема од кајсија
– кашика лимуновог сока

Припрема:

Табле замрзнутог лиснатог теста ставити на даску посуту брашном и оставити да се одмрзну. Од млека, шећера, ванилин шећера и праха пудинга од ваниле скувати чврст пудинг. Прекрити комадом фолије, да се не би ухватио површински слој, па охладити. На крају пудинг снажно умутити, при том додајуаи шлаг као и рум.

4 табле лиснатог теста ставити једну преко друге и тек тада растањити оклагијом на дасци посутој брашном. Плех (26 цм) обложити масним папиром и затим прекрити лиснатим тестом. Крајеве мало издићи, па усути крем од ваниле.

Крушке ољуштити, преполовити и извадити коштице. Са равном површином притиснути крем од пудинга. Евентуално неколико кришки крушака, као украс, ставити у средину.

Рерну загрејати на 220 степени. Од преосталог теста исећи троуглове и сваки ставити између крушака тако да шпиц теста иде према средишту колача. Жуманце помешати са кондензованим млеком и тиме премазати делове лиснатог теста. Ставити у претходно загрејану рерну, на последњу решетку и пећи око 25 минута.

Сипати у шерпицу џем од кајсија и скувати заједно са соком од лимуна, евентуално пропасирати и прелити преко још топлих крушака. Затим оставити да се колач охлади и пре сервирања, по жељи, посути шећером у праху.

колач са крушкама

stvarukusa.rs

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...