Цаке које свака домаћица мора да зна: Нема грешке, патишпањ, коре и колачи ће вам увек успети

patispanj

Сигурно вам се више пута догодило да нисте задовољне како вам је патишпањ испао. На срећу, постоји неколико трикова којих увек треба да се придржавате када правите торте и колаче и неће бити грешке!

1.Уколико није другачије наглашено у рецепту, жуманца и беланца мутите одвојено.

2.Беланца увек стављајте у потпуно суву посуду.

Pročitajte i  Маска за опоравак косе и јачање длаке: Будите нежни према својој коси уз помоћ природних састојака

3.Када жуманца умутите са шећером, не остављајте их да стоје да се не би направила корица, већ наставите одмах да додајете друге састојке.

4.Брашно и прашак за пециво увек прво помешајте заједно па тек онда додајте у остале састојке.

5.Када додајете беланца у жуманца, увек лагано мешајте са варјачом, јер се може догодити да смеса падне уколико је мутите миксером.

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

6.Увек прво загрејте рерну па тек онда ставите патишпањ или кору да се пече.

7.Никада не отварајте рерну док не прође бар пола времена предвиђеног за печење, јер се може догодити да патишпањ падне.

torta

stil.kurir

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...