KOZJE MLEKO KAO LEK: Kada čujete šta sve leči samo ćete njega piti

0
978

Kozje mleko zbog brojnih dobrobiti smatra se jednom od najzdravijih namirnica na svetu!

kozje mleko

Ovo mleko se lakše vari od kravljeg i ima manje alergena. Naučna istraživanja koja su obavljena na kozjem mleku potvrdila su da molekuli ovoga mleka su najsličniji ljudskom mleku. U tradicionalnoj medicini kozje mleko koristi se za lečenje hiperlipoproteinemije, srčanih bolesti, fibroznih cista, bolesti žuči i žučnih kamenaca.

Pročitajte i  Jedite i ne brinite! Ovo je spisak od 25 namirnica koje čuvaju jetru

kozje mleko

S obzirom da koze jedu najčešće koru drveta, kozje mleko  je bogato silicijumom, mineralom koji pozitivno utiče na kožu, nokte,i nervni sistem. Ono u sebi sadrži veliki broj proteina , bogatim važnim aminokiselinama. Ono sadži i manje laktoze od kravljeg i samim tim je lakše svarljivo. Surutka, jogurt i kozje mleko su najbolje namirnice za jačanje imunog sistema.

Pročitajte i  Kako je jedna Bijeljinka očarala srpskog Kazanovu Jovana Dučića i postala prva pesnikinja BiH: Priča o zabranjenoj ljubavi i večnoj samoći

kozje mleko

Kozje mleko obnavlja kosti, pomaze kao prevencija u obnavljanju jetre, osteoporoze, povišenog holesterola i krvnog pritiska, a takođe i popoljšava i rad bubrega. Ono se preporučuje i ljudima koji boliju od anemije izazvanje nedostatkom gvožđa.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime