Закон јачи и од краља: Краљ Петар судио се са грађанином око парцеле, а судија је донео незамисливу одлуку због које је био награђен

0
4188

Да судија има да суди по закону не плашећи се ни цара који га је донео, јер је закон и изнад цара, било је записано у Душановом законику.

Веровали или не, српски краљ Петар је то поштовао.

kralj petar I 3

Највољенији српски краљ, кога је народ од милоште звао Чика Пера био је много виче од краља и војсковиође.

Pročitajte i  Празник Рођења Пресвете Богородице: На Малу Госпојину поштују се посебни обичаји, а ево на шта морате обавезно обратити пажњу

Он је био хуман, скроман и добортвор. Имао је тежак живот, као и сваки просечан Србин и као такав симбол је једне важне епохе.

О његовом скромном и часном понашању постоје многа сведочанства, а једно од најинтересантнијих је о спору краља Петра и једног грађанина око парцеле.

Историчар Игор Мицов који се бави изучавањем живота и дела Петра Првог Карађорђевића нагласио је његову доброту коју је испољавао на сваком кораку. – Када се као монарх, а тако се никад није понашао, с једним грађанином спорио око власништва над парцелом земљишта и након што је изгубио спор, тражио је да се унапреди судија који је донео такву пресуду, подсетио је Мицов.
Организација “Петровград” поднела је предлог да се Граду на Бегеју врати име Петровград.

Pročitajte i  Кошта МАЊЕ од 50 ДИНАРА: Предлог за здрав и јефтин ручак за целу породицу

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име