Етно село “Градачка бања ” је направљено као репрезентативно место за одмор, рекреацију и релаксацију од свакодневног посла и стреса којем је савремени човек изложен.

Етно село Градачка бања састоји се од јединствено уређеног парка са два цетрална објекта воденице са 2 апартмана са укупно 14 лежајева , кухињом и трпезаријом, терасама И летњом баштом изнад беспрекорно чисте планинске реке. У саставу излетишта парка је И извор лековите Очне воде који помаже у лечењу неких очних болести а благотворно делује и на органе за варење.

Домаћа храна произведена на сопственом газдинству (производња кајмака, сира и других млечних производа, сопствени пастрмски рибњак, водениоце поточаре са асортиманом свих врста брашна од разних житарица кукуруза, ражи, хељде, јечма) као и изузетно висок ниво њеног припремања су основа специфичне понуде етно села.

Pročitajte i  Трагична љубав Ј. Ј. Змаја: Изгубили су ЧЕТВОРО ДЕЦЕ, а својој Ружи посветио је најлепше стихове и после ЊЕНЕ СМРТИ

Сам објекат, као и пејзаж карактерише здрава природа, чист ваздух, шум реке и водопад, као и близина лековитог извора.

За укусан етно доручак Вам домаћи сир и кајмак, качамак, качамак од кукурузног или брашна од хељде, гибаницу, разне пите и проје, погаче, крофне, уштипке, домаћи сир и кајмак.

Ручак садржи јела из традиционалне српске кухиње, уз супу или чорбу, главно јело, салату и посластицу. Ражани хлеб, хлеб од хељде, пасуљ са сувим ребрима, разне пите.

Вечера садржи понуду, као и за доручак, као и палачинке од хељде са разним врстама џемова, гриловано и барено побрће, пастрмку, разне врсте роштиља и других специјалитета.

Како доћи до етно села “Градачка бања”?

Српски средњевековни манастир Градац је од града Рашке удаљен тек нешто више од 20 километара, када се крене према северозападу.

Pročitajte i  Oсмомартовско вече „Само за њу“ на пијаци “Палилула“

Локација на којој се манастир Градац налази је у народу позната као Петров крш и налази се на падинама планине Голије. Сам манастир Градац је од Београда удаљен око 260 километара, а од Краљева 70 – ак. Најближе насељено место је Брвеник, који је од манастира удаљен око 12 километара, а исто толико је од манастира удаљена и Ибарска магистрала.

Када кренете пут ове светиње, мапа пута ће вам свакако бити од користи. Иде се Ибарском магистралом према Краљеву и Рашкој. Када дођете до искључења у насељу Брвеник, идете асфалтним путем долиномпланинске реке, Брвенице, и после 12 км долазите у село Градац. док не угледате манастир Градац. За саобраћајни положај села Градац од првенственог значаја је Ибарска магистрала, односно пут Београд—Краљево—Рашка—Косовска Митровица—Приштина—Скопље, од кога се код Брвеника у дужини од око 12,5 км одваја асфалтни пут и води уз долину реке Брвенице до села и манастира Градац. Кроз село Градац пролази регионални пут који пролази планином Голијом у правцу Брвеник—Бисер Вода. Овај пут према западу води ка селу Бинићи а даље према Ивањици, док се на трећем километру од Градца ,у Крушевици, одваја правац према планинском селу Рудну и Студеници.

Pročitajte i  Српска глумица са НАЈНЕОБИЧНИЈИМ ИМЕНОМ напустила земљу: Постала светски позната, а данас води школу

До апартмана можете доћи са паркинг манастира пешачком стазом дужине 150 м или директно аутом где макадам путем у дужини од око 600 м долазите уна Градачку бању у подножју манастира Градац. За госте етно села обезбеђен је паркинг у саме објекте.

Извор: gradackabanja.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име