Краљица војвођанских посластица: Оригинални рецепт за инђијске шненокле које се топе у устима

0
681

Шненокле су старинска посластица која се често налази на трпези домаћица из Инђије, а ево и рецепта:

1 л млека
6 јаја
6 кашика шећера
1 кесица ванил-шећера
2 кашике брашна
2 кашичице сока од лимуна

Засладити 2/3 млека ванил-шећером и ставити да се кува.Да би нокле биле чвршће, у беланца ставити неколико капи лимуна и од њих улупати снег. Kашиком стављати нокле у кључало млеко да се кувају. Kада су нокле куване, вадити их решеткастом кашиком и стављати у чинију из које ће се служити. У преосталу 1/3 млека умутити жуманца, додати 6 кашика шећера и 2 кашике брашна, сипати у кључало млеко и мешати док се крем мало не згусне. Kремом залити нокле и ставити у фрижидер да се охладе. Служити хладно.

Inicijalizacija u toku...
Pročitajte i  Ava Justin Popović: Samo onaj ko se OVAKO ponaša može da kaže da je PRAVI SRBIN

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име