Краљица војвођанских посластица: Оригинални рецепт за инђијске шненокле које се топе у устима

Шненокле су старинска посластица која се често налази на трпези домаћица из Инђије, а ево и рецепта:

1 л млека
6 јаја
6 кашика шећера
1 кесица ванил-шећера
2 кашике брашна
2 кашичице сока од лимуна

Засладити 2/3 млека ванил-шећером и ставити да се кува.Да би нокле биле чвршће, у беланца ставити неколико капи лимуна и од њих улупати снег. Kашиком стављати нокле у кључало млеко да се кувају. Kада су нокле куване, вадити их решеткастом кашиком и стављати у чинију из које ће се служити. У преосталу 1/3 млека умутити жуманца, додати 6 кашика шећера и 2 кашике брашна, сипати у кључало млеко и мешати док се крем мало не згусне. Kремом залити нокле и ставити у фрижидер да се охладе. Служити хладно.

Pročitajte i  Лазарева субота је дан дечје радости: Зашто су деца у центру овог празника који слави Исусово чудо васкрсења Лазара?
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

Народно веровање: Шта да урадите на Врбицу и Цвети да бисте били здрави и лепи

На Лазареву суботу, или другачије- Врбицу, некада су ђаци...

Искористите јединствену прилику: Закупите локал на београдским пијацама!

Овом приликом обавештавамо јавност да је  ЈКП „Београдске пијаце“...