Шненокле су старинска посластица која се често налази на трпези домаћица из Инђије, а ево и рецепта:
1 л млека
6 јаја
6 кашика шећера
1 кесица ванил-шећера
2 кашике брашна
2 кашичице сока од лимуна
Засладити 2/3 млека ванил-шећером и ставити да се кува.Да би нокле биле чвршће, у беланца ставити неколико капи лимуна и од њих улупати снег. Kашиком стављати нокле у кључало млеко да се кувају. Kада су нокле куване, вадити их решеткастом кашиком и стављати у чинију из које ће се служити. У преосталу 1/3 млека умутити жуманца, додати 6 кашика шећера и 2 кашике брашна, сипати у кључало млеко и мешати док се крем мало не згусне. Kремом залити нокле и ставити у фрижидер да се охладе. Служити хладно.