Краљица војвођанских посластица: Оригинални рецепт за инђијске шненокле које се топе у устима

Шненокле су старинска посластица која се често налази на трпези домаћица из Инђије, а ево и рецепта:

1 л млека
6 јаја
6 кашика шећера
1 кесица ванил-шећера
2 кашике брашна
2 кашичице сока од лимуна

Засладити 2/3 млека ванил-шећером и ставити да се кува.Да би нокле биле чвршће, у беланца ставити неколико капи лимуна и од њих улупати снег. Kашиком стављати нокле у кључало млеко да се кувају. Kада су нокле куване, вадити их решеткастом кашиком и стављати у чинију из које ће се служити. У преосталу 1/3 млека умутити жуманца, додати 6 кашика шећера и 2 кашике брашна, сипати у кључало млеко и мешати док се крем мало не згусне. Kремом залити нокле и ставити у фрижидер да се охладе. Служити хладно.

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута
Inicijalizacija u toku...
Povezano Widget End -->

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...