Комбинација краставца и парадајза у салати многима је омиљена, међутим, није баш најздравија.

Иако најбољег укуса на свету, ова салата може да изазове бројне стомачне проблеме, попут гасова и бола у стомаку.

Тај проблем се јавља услед различитог времена варења ових намирница, те никако није препоручљиво мешати их.

Мешање намирница које имају различито време варења може да представља проблем особама са осетљивијим желуцем. Ово нема драматичан ефекат, али може да вам изазове гасове, надутост или бол у желуцу, што свакако не желите ако имате осетљив стомак, пише Мондо.

Pročitajte i  Play Pasta од сада на Mister D

Поред тога што се не варе у исто време, краставац садржи и ензим који разара витамин Ц, али се он неутралише додавањем киселине – само додајте мало сирћета у салату.

Мондо

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име