Krem supa od kestena: Jesenji obrok bogat vitaminima, savršen izbor za hladne dane

0
245
Foto: Jutjub/printskrin

Supa od kestena se jednostavno priprema i uz samo nekoliko koraka dobićete bogatu supu, prekrasne baršunaste teksture. Manja porcija supe savršen je izbor za predjelo, dok će vas poslužena uz hrskavi hleb i činiju salate zadovoljiti za ručak ili večeru.

Sastojci (za 4 do 6 osoba):

400 g pečenih i oljuštenih kestena
1600 ml bujona od povrća
4 kašike maslinovog ulja
malo narendanog muškatnog oraščića
2 manja praziluka
4 kockice celera
so i biber
punomasno mleko za serviranje (kašika po serviranju)
manja šaka isekcanog peršuna za serviranje
Priprema:

Pročitajte i  Običaji na Mali Božić i Svetog Vasilija: Evo šta se OBAVEZNO radi na ovaj dan, a koje radnje su STROGO zabranjene

Kestene zarežite nožićem u krst. Nakon toga stavite u lonac s vodom i pustite da voda proključa. Potom ih ocedite, stavite u posudu za pečenje i pecite na 220 stepena 20 do 25 minuta. Kada su gotovi, zamotajte ih u kuhinjsku krpu i pustite da odstoje nekoliko minuta.

Na 4 kašike zagrejanog maslinovog ulja dinstajte iseckani praziluk i celer oko 5 minuta. Dodajte grubo iseckane kestene, pržite ih minut pa dodajte bujon, muškatni oraščić, so i biber. Dovedite do vrenja, smanjite vatru i kuvajte pola sata.

Pročitajte i  Moć koju poseduje Časni Krst Gospodnji: Zbog čega je on najsvetiji znak i simbol naše vere

Pustite da se supa malo ohladi i onda ju usitnite u blenderu ili štapnim mikserom. Poslužite sa kašikom kisele pavlake, iseckanim peršunom i malo sitno seckanih kestena.

Prijatno!

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime