Kremasta torta koja se ne peče: Sočna poslastica sa breskvama gotova za tren

0
444
Foto: Bakina kuhinja

Sastojci: 2 pakovanja piškota, 800 g breskvi (mogu i kajsije ili nektarine), 50 g suvog grožđa, 200 ml slatke pavlake, 1 puding od slatke pavlake, 3 štangle bele čokolade, 300 ml mleka, 1 kašika šećera, 1 kesica želatina.

Priprema: Skuvati puding u mleku sa šećerom, pa dodati belu čokoladu da se istopi. Sve prohladiti. Želatin potopiti u 4-5 kašika hladne vode, pa kad nabubri zagrejati da se lepo istopi, prohladiti i izmešati sa pudingom.

Pročitajte i  Predivno: Unesko upisao Đerdap na Svetsku listu geoparkova

Ubaciti suvo grožđe koje ste potopili u malo ruma ili vanile. Slatku pavlaku umutiti pa i nju polako izmešati sa pudingom pomoću miksera.

Krem je malo redđi, ali tako treba, u frižideru će se stegnuti. Pleh 20×20 cm obložiti prozirnom folijom pa na dno poređati piškote (sa malim razmakom) koje ste malo provukli kroz toplo mleko.

Pročitajte i  Proročanstvo starca Mirićije o propasti na Kosovu: Da ga je knez Lazar poslušao srpska istorija bila bi danas drugačija

Preko piškota sipajte 1/3 krema, rasporedite lepo pa na nju poređati u razmacima kriške oljuštenih breskvi.

Preko sipati krem, pa opet voće, i još jedan red krema i piškota. Sve izravnati, pokriti i ostaviti u frižideru 2-3 sata da se dobro ohladi. Najbolje preko noći.

Tortu okrenuti na tacnu i ukrasiti po želji.

Pročitajte i  Najlaganiji letnji obrok: Kremasta pileća salata koju ćete obožavati!

Bakina kuhinja

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime