Кремаста торта која се не пече: Сочна посластица са бресквама готова за трен

Састојци: 2 паковања пишкота, 800 г брескви (могу и кајсије или нектарине), 50 г сувог грожђа, 200 мл слатке павлаке, 1 пудинг од слатке павлаке, 3 штангле беле чоколаде, 300 мл млека, 1 кашика шећера, 1 кесица желатина.

Припрема: Скувати пудинг у млеку са шећером, па додати белу чоколаду да се истопи. Све прохладити. Желатин потопити у 4-5 кашика хладне воде, па кад набубри загрејати да се лепо истопи, прохладити и измешати са пудингом.

Убацити суво грожђе које сте потопили у мало рума или ваниле. Слатку павлаку умутити па и њу полако измешати са пудингом помоћу миксера.

Kрем је мало редђи, али тако треба, у фрижидеру ће се стегнути. Плех 20×20 цм обложити прозирном фолијом па на дно поређати пишкоте (са малим размаком) које сте мало провукли кроз топло млеко.

Преко пишкота сипајте 1/3 крема, распоредите лепо па на њу поређати у размацима кришке ољуштених брескви.

Преко сипати крем, па опет воће, и још један ред крема и пишкота. Све изравнати, покрити и оставити у фрижидеру 2-3 сата да се добро охлади. Најбоље преко ноћи.

Торту окренути на тацну и украсити по жељи.

Бакина кухиња

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...