Крофне из рерне какве још нисте пробали: Филоване јагодама, тесто које се топи у устима

Тесто:

500 г брашна, тип 400
прстохват соли
пола кашичице рендане лимунове коре
1 кесица ванилин шећера
230 мл топлог млека
80г шећера
1 кесица сувог квасца
2 јаја
60 г путера собре температуре
Kашика истопљеног путера за премаз
Уље за чинију
Kрем:

250 г маскарпоне сира
100 г прах шећера
1 кашика ароме ваниле
1 кесица кремфиxа
350мл слатке павлаке
Још:

прах шећер за посипање
300г свежих сецканих јагода за филовање

Припрема:

За тесто помешати топло млеко, шећер, ванилин шећер и квасац и оставити да се активира 5 минута.

Pročitajte i  Барат филе се одувек правио у Војводини: Преукусно домаће тесто са пекмезом посуто презлама, кристал шећером и циметом

У већу посуду ставити све преостале састојке за тесто, додати смесу са квасцем и уз помоћ миксера или ручно умесити лепљиво тесто.

Тесто извадити из чиније и формирати лопту на подлози која је посута брашном.

Лопту вратити у чинију подмазати је са мало уља, прекрити чинију крпом и оставити да нарасте 1х.

Након тога премесити тесто и исећи га на 12 једнаких делова. Од делова формирати лоптице и ређати их на плех обложеним пек папиром. Лоптице опет прекрити и оставити да одстоје још пола сата.

Pročitajte i  Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

Премазати их истопљеним путером и пећи крофне 20 минута или док не добију златну боју на 180 степени на режиму где се пали горњи и доњи грејач рерне.

Након печења оставити крофне да се охладе у потпуности, за то време припремити крем.

Миксером умутити слатку павлаку са кремфиxом, мутити мало пре него што постане скорз чврста. У другој посуди умутити маскарпоне сир, прах шећер и арому ваниле. Спатулом узлагано мешање спојити слатку павлаку са смесом од маскарпоне сира у један фил.

Pročitajte i  Јована се враћа на ТВ екране: Cрпска Грејс Кели биће аутор и водитељ нове емисије

Охлађене крофне пресећи хоризонтално на пола, у дресир кесу ставити крем, доњу половину нафиловати слојем кремом, поређати сецкане јагоде и преко њих ставити јос један слој крема.

Слободно ставите доста јагода како би пуњење било богато.

Преклопити горњом половином, крофне посути прах шећером и одложити у фрижидер на пола сата дасе расхладе. Након тога су спремне за јело.

Извор: Слаткадомаћица

Са манастирске трпезе: Посне макароне са туњевином готове за десетак минута

Посне макароне са туњевином - направите лако ово брзо,...

“Ноћ укуса” на пијаци “Палилула”: Добар провод уз дегустацију и музику

ЈКП „Београдске пијаце“  у петак, 29. марта организује пету...