Топли оброк за хладне дане! Кромпир чорба са белим месом чува ваше здравље

0
728
Foto: Jutjub/printskrin

Састојци:

200 г пилећег белог меса (може и без меса ако волите)
800 г кромпира
100 гр. црног лука
3 – 4 чена белог лука
1 кашика сувог зачина
мало бибера
першуново лишће
2 кашике уља или коцкица маслаца
Око 2,5 до 3 литра воде
резанци за супу

Припрема:

На уљу издинстајте ситно исецкано бело месо, извадите га из шерпе па додајте исецкан црни лук. Kратко динстајте, па додајте исецкан бели лук. Пар секунди још пржите па додајте исечен кромпир, воду да прекрије. Kувајте док кромпир не омекша. Испасирајте виљушком или штапним миксером, вратите месо у чорбу, зачините и додајте першуново лишће и још воде (колико волите да буде густо). Kувајте око 2 минута па додајте резанце. Пријатно!

Pročitajte i  Срећан је само онај ко у срцу има љубав: Патријарх Порфирије пожелео ђацима срећан почетак школске године

Извор: Шерпица.нет

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име