Thursday, February 13, 2025
NaslovnaSrpska jelaBanatska krompir - čorba sa kuvanim jajima, po starom receptu: Ukus detinjstva...

Banatska krompir – čorba sa kuvanim jajima, po starom receptu: Ukus detinjstva koji se ne zaboravlja

Izdinstati jednu glavicu crnog luka na malo ulja, dodati naseckanu vezu zeleni (par šargarepica, zelen).

Naseckati oko 1/2 kg krompira na kockice, dodati dinstanom povrću, naliti vodom da ogrezne i začiniti kašikom vegete i biberom.

Kada je krompir skoro kuvan naliti 1/2 litre domaćeg kuvanog paradajza i sačekati da provri, a zatim za svakog uliti po jedno jaje direktno u lonac.

čorba

Posle desetak minuta, kad jaja isplivaju, isključiti i ručak je gotov.

Po želji poslužiti sa kašikom pavlake. Ponekad nije loše naseckati i malo kobasice u čorbu dok se kuva, da malo zamiriše!

Izvor: Moja kuhinjica

Katarina
Katarina
Opančar u usponu
RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime

Most Popular

Recent Comments