Банатска кромпир – чорба са куваним јајима, по старом рецепту: Укус детињства који се не заборавља

Издинстати једну главицу црног лука на мало уља, додати насецкану везу зелени (пар шаргарепица, зелен).

Насецкати око 1/2 kg кромпира на коцкице, додати динстаном поврћу, налити водом да огрезне и зачинити кашиком вегете и бибером.

Када је кромпир скоро куван налити 1/2 литре домаћег куваног парадајза и сачекати да проври, а затим за сваког улити по једно јаје директно у лонац.

чорба

После десетак минута, кад јаја испливају, искључити и ручак је готов.

По жељи послужити са кашиком павлаке. Понекад није лоше насецкати и мало кобасице у чорбу док се кува, да мало замирише!

Извор: Моја кухињица

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...