Кромпир паприкаш на старински начин: Здрав ручак за целу породицу

Састојци: 500гр свињског меса, 2-3 црвене свеже паприке, 3 кромпира, 1 главица црног лука, 1 млади бели лук, 2 шаргарепе, 1 пашканат, 1 парадајз, уље, 1 равна кашика брашна, 1,5-2л воде

Од зачина: суви зачин, со, бибер, слатка и љута зачинска паприка, бели лук у гранулама, ловоров лист

Упржити на уљу црни лук, шаргарепу, пашканат и млади бели лук. Затим додати месо, зачинити по укусу, прелити са 50мл воде поклопити шерпу и оставити да се кува неких 15 минута, на умереној температури. Након тога додати свежу црвену паприку, кромпир, и парадајз. Све лепо зачинити, налити са 1,5 воде и оставити да се кува 45 минута.

За крај направити белу запршку, од воде и брашна, додати у паприкаш и оставити да прокључа пет минута и јело је готово. Посути исецканим свежим першуном.

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...