Састојци: 500гр свињског меса, 2-3 црвене свеже паприке, 3 кромпира, 1 главица црног лука, 1 млади бели лук, 2 шаргарепе, 1 пашканат, 1 парадајз, уље, 1 равна кашика брашна, 1,5-2л воде
Од зачина: суви зачин, со, бибер, слатка и љута зачинска паприка, бели лук у гранулама, ловоров лист
Упржити на уљу црни лук, шаргарепу, пашканат и млади бели лук. Затим додати месо, зачинити по укусу, прелити са 50мл воде поклопити шерпу и оставити да се кува неких 15 минута, на умереној температури. Након тога додати свежу црвену паприку, кромпир, и парадајз. Све лепо зачинити, налити са 1,5 воде и оставити да се кува 45 минута.
За крај направити белу запршку, од воде и брашна, додати у паприкаш и оставити да прокључа пет минута и јело је готово. Посути исецканим свежим першуном.