Као и све велике спортске догађаје и Светско првенство у фудбалу лепше је гледати у друштву. Поред великих екрана на трговима и у кафеима, као обавезног дела ентеријера, гостима треба понудити нешто више. Крушевачки угоститељи су се досетили.

Са видиковца Багдала је најбољи поглед на Крушевац, а ових дана кажу и на светско првенство у Русији. Док у башти ресторана уживају у атрактивној игри, гостима се нуди Мундијал мени.

Ових дана често може да се чује: „Добро вече. За вас? Ја ћу ‘Прегазили их ко плитак поток’, а мени донесите ‘Пожури стићи ће ми жена’“. У преводу пет кугли сладоледа за сина и три мала точена пива за тату.

Pročitajte i  Од ОВОГА тренутка ступају следеће мере против короне- Ко ПРЕКРШИ чека га КАЗНА!

Гостима се допадају називи и сматрају их духовитим, препознатљивим и типичним за фудбалска дешавања.

„Мажићу свирај крај“, „Шекуларац у стативу“, „Побише се Зидан и Матераци“, неки су од назива специјалитета који се уз попуст служе до краја првенства.

Нешто се односи на карту пића, нешто на кухињу. Младен Вребац, кувар ресторана „Багдала“, истиче да су се сви већ навикли на такав мени: „Све смо урадили пошто је све у знаку Светског првенства. Сами ти називи су веома интересантни људима и самим тим имамо доста поруџбина везаних за Светско првенство“.

Pročitajte i  Научници УПОЗОРАВАЈУ - Ово су НОВА 4 симптома короне! Појављују се ПРЕ температуре и кашља

И подметачи су неуобичајени. Садрже распоред тимова и занимљивости са светских првенстава. Како се ближе полуфинални мечеви, гости резултате дописују сами. И то носе за успомену.

„То нам је и циљ – да запамте ово лето, да запамте све ове утакмице и да препричају неким својим млађима како су некада овде уживали“, каже Горан Миљковић из ресторана „Багдала“.

Pročitajte i  Рођени брат Павла Вуисића био је ИСТО ГЛУМАЦ - Сви смо га гледали у ОВИМ легендарним остварењима, а нисмо имали појма КО ЈЕ!

Довитљиви угоститељи са Багдале не могу да утичу на прогнозу времена, која им ових дана не иде на руку, али могу на расположење Крушевљана без обзира за кога навијају.

РТС

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име