Кућни послови уз које ћете најбрже изгубити вишак килограма – топе калорије ко од шале

0
706

Већ смо се удаљили од предрасуде да су кућни послови само за жене. С тим у вези, и мушкарци могу искористити добробит кућних послова како би остали у доброј форми.

Моги нису знали да је могуће смршати чак и док се чисти кућа. Минут лаганог посла еквивалентан је прављењу 72 корака, а пола сата ангажовања дневно би, тврде експерти, допринело губљењу једног килограма месечно и омогућило да останемо у доброј форми током зимских месеци.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Најмање захтевно је намештање кревета које „уништава“ 35 калорија, под условом да се овој активности посветите пола сата дневно.

Следи пеглање – 157 калорија, затим брисање прашине које троши 166 калорија, колико и 20 минута аеробика. Сат усисавања брише 175 калорија, прање прозора 231 калорију, што је еквивалентно 25-минутном кружном тренингу. Брисање пода сагори чак 314 калорија, па слободно поједите парче торте након тога, пишу Новости.

Pročitajte i  Велика журка на Миљаковцу: Почело одбројавање до отварања новог "Београдског бувљака"!

Европско истраживање показало је да у просеку, одрасла особа недељно проведе 11 сати радећи кућне послове и тако сагори 2.345 калорија. Иначе, за добро здравље препоручује се два и по сата умерене физичке активности недељно.

Опанак, Новости

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име