Кувани кукурузи или пурењаци, како их још у Србији зову, омиљена су посластица многима а оно што многи не знају је колико су заправо корисни и здрави.

Међутим, да би се очувала сва лековита својства куваног кукуруза врло је битно да не правимо следећу грешку!

Када кувамо пурењаке ми са клипова скидамо кукурузну свилу, оне “длачице” које је готово немогуће све почупати. И у томе је, заправо, највећа грешка јер постоје 4 врло битна разлога због којих треба оставити свилу на кукурузу и појести је заједно са њим.

Pročitajte i  Данас је Спасовдан, дан који доноси СРЕЋУ: Све планове које имате обавезно започните!

– Снижава ниво шећера и холестерола у крви;

– Спречава настанак камења у бубрезима;

– Делује као природан диуретик и подстиче избацивање вишка течности из организма;

– Обилује калијумом, који подстиче згрушавање крви.

Ако не можете да једете кукурузну свилу заједно са кукурузом, конзумирајте је на следећи начин:

kuvani kukuruz

Одвојите свилу од кукуруза и прокувајте у мало воде. Процедите, па кад се охлади, попијте као чај.

Pročitajte i  Како је Стојан нашао пут до Бога и постао Василије Острошки - Животна прича великог чудотворца

Напомена: Чај од кукурузне свиле не препоручује се трудницама, јер може да дође до прераних контракција.

(Стил.курир.рс)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име