Кувани кукурузи или пурењаци, како их још у Србији зову, омиљена су посластица многима а оно што многи не знају је колико су заправо корисни и здрави.

Међутим, да би се очувала сва лековита својства куваног кукуруза врло је битно да не правимо следећу грешку!

Када кувамо пурењаке ми са клипова скидамо кукурузну свилу, оне “длачице” које је готово немогуће све почупати. И у томе је, заправо, највећа грешка јер постоје 4 врло битна разлога због којих треба оставити свилу на кукурузу и појести је заједно са њим.

Pročitajte i  Рецепт за поптуно другачију купус салату: Савршено иде уз печење, а улепшаће сваку трпезу

– Снижава ниво шећера и холестерола у крви;

– Спречава настанак камења у бубрезима;

– Делује као природан диуретик и подстиче избацивање вишка течности из организма;

– Обилује калијумом, који подстиче згрушавање крви.

Ако не можете да једете кукурузну свилу заједно са кукурузом, конзумирајте је на следећи начин:

kuvani kukuruz

Одвојите свилу од кукуруза и прокувајте у мало воде. Процедите, па кад се охлади, попијте као чај.

Pročitajte i  Слава и обичаји: Које су дужности домаћина и домаћице на дан и уочи славе

Напомена: Чај од кукурузне свиле не препоручује се трудницама, јер може да дође до прераних контракција.

(Стил.курир.рс)

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име