Слатки купус по рецепту Меше Селимовића: Босански лонац за све праве гурмане

Било да је куван, свеж, рибанац или кисео, купус се често налази на српској трпези, а обилује и хранљивим и лековитим састојцима. Овога пута издвојили смо за вас рецепт за вишеградски слатки купус, како га је правио прослављени Меша Селимовић.

Потребно је: 800 грама свежег купуса, 800 грама јунеће потрбушине, 100 грама црвеног лука, 100 грама паприке, 200 грама кромпира, 200 грама парадајза, веза першуна, 40 грама соли, бибер у зрну, 2 ловорова листа, чаша белог вина, две-три кашике уља
Припрема: Главицу свежег купуса насеците на осам кришки. Јунећу потрбушину нарежите на крупне коцке и ставите у прикладан лонац. На месо сложите купус, на њега на кришке нарезану главицу црвеног лука, 2 веће паприке исецкане на коцке, 4 кромпира исеците по дубини, 2 мања парадајза на кришке, грубо насецкајте везу першуна па додајте со, бибер, ловор, бело вино и мало уља. Долијте воду да покрије састојке и лагано кувајте два сата. Послужите у посуди у којој се јело кувало.

(по рецепту Меше Селимовића)

Само за искусне куваре и куварице: Рибљи паприкаш са севера Бачке

Почнимо са чињеницом да је јело под називом „риба...

Боља него француска: Војвођански рецепт за гушчију паштету

Ово луксузно јело које је у понуди најелитнијих ресторана...

Марикин колач са јабукама: Рецепт са Палића стар преко 100 година

Лагана и укусна посластица коју је госпођа Марика пронашла...

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...