Ако кувате пиринач на овај начин под хитно престаните: Како не бисте нашкодили здрављу једино ОВАКО ћете га правилно припремити

0
4047

Пиринач кувате на класичан начин – барите га у шерпи све док вода не испари? Судећи према недавном истраживању, овај метод кувања може бити веома опасан!

Осим индустријских токсина и пестицида који се налазе у земљишту, арсен се задржава и у пиринчу, а ова хемикалија је повезана са низом здравствених проблема, укључујући болести срца, дијабетес и рак, као и проблеме у развоју.

Pročitajte i  Чудесна исцељења која су се догодила пред моштима Светог Василија

Насупрот томе, најсигурнији начин за кување пиринча је да остане да се натопи током ноћи, потом се испере све док вода не постане прозирна.

Иначе, присуство арсена у пиринчу доказао је Енди Мехарг, професор биолошких наука на Квинс Универзитету у Белфасту који је тестирао три начина кувања пиринча за Би-Би-Си.

Pročitajte i  Оригинални амерички хот дог из Hot Dog & Pizza Factory на Mister D апликацији

У првом поступку, професор Мехарг је прво тестирао најчешћи начин кувања пиринча. На један део пиринча стављао је два дела воде, а вода је “испарила” током кувања када је установио да је ниво арсена остао исти.

У другом начину је на део пиринча сипао пет истих делова воде. Вишак воде је након кувања избацио, и испоставило се да је ниво арсена упола мањи.

Pročitajte i  На челу са моштима Светог владике Николаја: Патријарх Порфирије позвао народ на Спасовданску литију

Трећа метода састојала се у томе да је оставио пиринач у води у току ноћи – ниво отровних материја смањен је за 80 одсто.

Б92

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име