Lagana i sočna: Torta sa jagodama koja se topi u ustima

0
785
Foto: Youtube/printscreen/ Natašine Slastice

Sastojci:

400g keksa od putera po izboru
1/2 l pavlake za kuvanje
3 pudinga od vanile
1 l mleka
2 kesice šlaga
300 g zamrznutih ili svežih jagoda

Priprema:

Umutite slatku pavlaku u jednoj činiji, šlag u drugoj. Skuvajte 3 pudinga od vanile u 1L mleka sa 9 kašika šećera. 300g zamrznutih ili svežih jagoda stavite u šerpicu i na tihoj vatri sa 5 kašika šećera otopite ili skuvajte.

Pročitajte i  Pravoslavci veruju da ako supruga prevari muža, burma koju je nosila više nikada neće moći da stane na njen prst! Evo kakva verovanja o burmama kruže među Srbima

U pleh ređajte keks koji ste prethodno umočili u malo mleka, pa na njega stavite sirup od jagoda. Odložite pleh na pola sata u frižider da se stegne. Posle pola sata nastavite da ređate keks, pa stavite jednu količinu pudinga koji ste spojili sa umućenom slatkom pavlakom.

Nakon pudinga i slatke pavlake, stavite još jedan red keksa, pa red pudinga, i nakon toga šlag. Ukrasite sa nekolikio svežih jagoda.

Pročitajte i  Da li znate koji naš vladar je imao najviše potomaka u Evropi: Čak šesnaestoro i svi su imali tragičnu sudbinu

Prijatno!

Stil.kurir

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime