Лагана и сочна: Торта са јагодама која се топи у устима

Састојци:

400г кекса од путера по избору
1/2 л павлаке за кување
3 пудинга од ваниле
1 л млека
2 кесице шлага
300 г замрзнутих или свежих јагода

Припрема:

Умутите слатку павлаку у једној чинији, шлаг у другој. Скувајте 3 пудинга од ваниле у 1Л млека са 9 кашика шећера. 300г замрзнутих или свежих јагода ставите у шерпицу и на тихој ватри са 5 кашика шећера отопите или скувајте.

Pročitajte i  5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

У плех ређајте кекс који сте претходно умочили у мало млека, па на њега ставите сируп од јагода. Одложите плех на пола сата у фрижидер да се стегне. После пола сата наставите да ређате кекс, па ставите једну количину пудинга који сте спојили са умућеном слатком павлаком.

Након пудинга и слатке павлаке, ставите још један ред кекса, па ред пудинга, и након тога шлаг. Украсите са неколикио свежих јагода.

Pročitajte i  Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Пријатно!

Стил.курир

Радост за жене: Пролећно цвеће које ће вам улепшати башту и терасу

Једна од главних ствари којој се жене највише радују...

5 феномелних торти без јаја и млека: Богате и укусне. И за посне и за мрсне дане

Шарена торта500 грама шећера 500 грама млевених ораха 1 - 2...