LAVIRINT – PARK U VRNJAČKOJ BANJI: Prva atrakcija ovog tipa u Srbiji tek će da zasija punim sjajem!

0
1988

U samom centru Vrnjačke Banje, u centralnom njenom parku preko puta Japanskog vrta, napravljen je jedinstveni lavirint – park kakvog nema u Srbiji.

lavirint - park

Pomoću 440 sadnica čempresa na kružnom prostoru 32 metara dužine i 23 metara širine dobijen je ovaj zadivljujuć, originalan i vrlo interesantan prirodni lavirint. Sa izradom odn. sadnjom lavirint-parka počelo se oktobra 2015. godine.

Pročitajte i  Ово се зове СРПСКА ДОМИШЉАТОСТ! Легенда која сведочи зашто Србин никад неће пропасти!

Dužina lavirinta odnosno hodnika je 1,1 kilometar, dok će visina zidova od žive ograde biti oko dva metra. Lavirint ima i nekoliko ćorsokaka.

Lavirint - park
Ovako je izgledao tek zasađeni lavirint – park u Vrnjačkoj Banji

„Uzbudljiva šetnja vrnjačkim lavirintom će svakako postati zaštitni znak Vrnjačke Banje i njenog centralnog parka. Očekujem da se mnoga deca ‘izgube’ u ovom prostoru, iako znam da će poneko ‘varati’ i zatražiti pomoć uređaja za navođenje”, izjavio je Milovan Dumanović iz opštinskog veća koji je 2015. pokrenuo celu ovu priču.

Pročitajte i  Положај жене у српској патријархалној култури: Овакву дискриминацију женског детета и данас можемо видети у нашем друштву

lavirint - park

Kada sve ovo dobije svoju pravu formu kad se čempresi razviju (30 cm godišnje), ovo će postati prava atrakcija i mesto gde će se okupljati veliki broj turista. Vrnjačka Banja imaće predivnu novu sliku za razglednicu.

Izvor: B92

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име