LAVIRINT – PARK U VRNJAČKOJ BANJI: Prva atrakcija ovog tipa u Srbiji tek će da zasija punim sjajem!

0
2358

U samom centru Vrnjačke Banje, u centralnom njenom parku preko puta Japanskog vrta, napravljen je jedinstveni lavirint – park kakvog nema u Srbiji.

lavirint - park

Pomoću 440 sadnica čempresa na kružnom prostoru 32 metara dužine i 23 metara širine dobijen je ovaj zadivljujuć, originalan i vrlo interesantan prirodni lavirint. Sa izradom odn. sadnjom lavirint-parka počelo se oktobra 2015. godine.

Pročitajte i  Акција траје још данас: Више од 1.000 људи искористило бесплатну CarGo услугу за вакцинацију

Dužina lavirinta odnosno hodnika je 1,1 kilometar, dok će visina zidova od žive ograde biti oko dva metra. Lavirint ima i nekoliko ćorsokaka.

Lavirint - park
Ovako je izgledao tek zasađeni lavirint – park u Vrnjačkoj Banji

„Uzbudljiva šetnja vrnjačkim lavirintom će svakako postati zaštitni znak Vrnjačke Banje i njenog centralnog parka. Očekujem da se mnoga deca ‘izgube’ u ovom prostoru, iako znam da će poneko ‘varati’ i zatražiti pomoć uređaja za navođenje”, izjavio je Milovan Dumanović iz opštinskog veća koji je 2015. pokrenuo celu ovu priču.

Pročitajte i  Како се правилно честита Васкрс: Христос воскресе, васкрсе, васкресе... Само два облика су прихватљива у нашем језику!

lavirint - park

Kada sve ovo dobije svoju pravu formu kad se čempresi razviju (30 cm godišnje), ovo će postati prava atrakcija i mesto gde će se okupljati veliki broj turista. Vrnjačka Banja imaće predivnu novu sliku za razglednicu.

Izvor: B92

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име