Тешка превара: Лажни Деда Мраз хара Србијом- тражи новац за сликање под изговором да прикупља прилог за децу ометену у развоју

0
798

Лажни Деда Мраз зауставља грађане Суботице и нуди им да се фотографишу са њим под лажним изговором да ће сав новац од слиакња бити уручен Дому за децу ометену у развоју “Колевка”.

Мушкарац у костиму Деда Мраза шетао је Суботицом и заустављао пролазнике, најчешће жене са децом, нудио им да се сликају и за узврат тражио новац уз причу да је њихова донација намењена “Колевки”.

Pročitajte i  Ћирило и Методије су Словенима подарили писменост како би разумели хришћанску мисао

deda mraz

Када су запослени сазнали шта се дешава један од њих је одмах отишао у центар да пронађе лажног Деда Мраза и успео је у томе. Пришао му је и питао га је о чему се ради и зашто прикупља новац за Дом, а преварант је ужурбано покупио своје ствари и изгубио се убрзаним корацима.

Pročitajte i  Родитељи, ово није за игру: Видео игрице, чак и оне стратешке, заглупљују децу!

Ненад Козомора, директор “Колевке” апеловао је на све Суботичане да не донирају ништа на овај начин за Дом, јер установа донације искључиво прима организовано и јасно назначено, док је сваки други вид акције покушај злоупотребе.

“Невероватно да неко може да користи име наше установе и доводи грађане на овај начин у заблуду. Случај ћу пријавити полицији, а на грађане апелујемо да не наседају на овакве преваре”, изјавио је Козомора.

Pročitajte i  Родитељи, ово није за игру: Видео игрице, чак и оне стратешке, заглупљују децу!

Курир

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име