Foto: Bakina kuhinja printskrin Jutjub

Kada se dobro rashladi u frižideru ovaj kolač je pored svog primamljivog izgleda, osvežavajući poput sladoleda i pravi je raj za vaše nepce!

Sastojci: 4 jaja, 200 g šećera, 6 kašika brašna, 200 g čokolade za kuvanje, 750 ml mleka, 2 vanilin šećera, 200 g griza, 100 g margarina, 2 kašike prah šećera.

Pročitajte i  Neizostavna na svakoj slavskoj trpezi: Najbolji recepti za posnu i mrsnu rusku salatu

Uputstvo: Umutiti jaja sa 100 g šećera, dodati brašno i rastopljenih 100 g čokolade. Izmešati i peći na 190 stepeni 15 minuta. Kada se prohladi podeliti na 2 dela. Margarin izmešati sa šećerom u prahu. Griz skuvati u mleku, dodati šećera po ukusu i vanilin šećer, pa zakuvati griz.

Ostaviti da se ohladi, pa dodavati u umućeni margarin kašiku po kašiku i dobro mikserom izmutiti i izjednačiti da se dobije penasti krem.

Pročitajte i  Postanite profesionalac za čokoladnu glazuru: Bićete oduševljeni koliko je lako, a kolači kao iz poslastičarnice

Na jednu polovinu torte istresti krem od griza pa pokriti drugom polovinom i dobro pritisnuti. Rastopiti čokoladu i preliti kolač.

Ostaviti 2-3 sata u frižideru da se hladi, pa seći na kocke.

Izvor: Kod bake u gostima

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime