Моћно лековито блато Бање Врујци које подмлађује кожу и лечи многе болести

0
3700

На само 90 километара од Београда, 30 од Ваљева и свега 10 километара од центра Мионице налази се бања која последњих година представља главну туристичку атракцију овог краја. То је, наравно, Бања Врујци, која због лековитих својстава  које поседује окупља посетиоце током целе године који у њу долазе ради лечења и одмора.

Ова чаробна бања је поред прекрасне природе и термалних вода препознатљива и по моћном дејству лековитог блата који помаже у лечењу многих обољења.

Лековито блато је смештено на простору од око 30 хектара који је са једне стране уоквирен коритом реке Топлице, природним извориштем термоминералне воде (Виторове баре) и коритом Лековите реке све до њеног ушћа у реку Топлицу.

Лековито радиоактивно блато мештани околних села су почели да користе још давне 1931. године. Већ тад је примећено да мазање тела плавичастим блатом, уз додатно сунчање, помаже у лечењу разних реуматских обољења, ишијаса, проширених вена, кожних болести и др. Примећено је да красте и екцеми нестају, да се кожа подмлађује, а ране зарастају.

Ово племенито блато може се примењивати на разне начине: користи се на лицу месту, носи се кућама, али га користе и приватне лекарске ординације, као и центар за рехабилитацију који се налази у хотелу Врујци.

Лековито блато Бање Врујци
Лековито блато Бање Врујци

Лековито блато се данас користи у лечењу различитих обољења и стања:

  1. Хроничног запаљенског реуматизмаа
  2. Дегенеративног реуматизма периферних зглобова и кичменог стуба
  3. Ванзглобалног реуматизма:
  4. Разних облика посттрауматских стања
  5. Дијабетесних периферних микро и макро-ангиопатија
  6. Неуралгија и радикулатиса
  7. Хроничног аднекситиса, параметритиса и постоператибног инфилтрата
  8. Разних промена на кожи

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име