Lekovitu moć šumskih jagoda su cenili čak i Rimljani, a njihov list je još zdraviji

0
431

Ove slatke crvene bobice koje možete pronaći u šumi nisu samo lepe za videti već su izrazito lekovite, a kada pročitate koliko, verovatno ćete poželeti da se prošetate po obližnjem šumarku, livadi ili pašnjaku, po brdskim i planinski delovima. Možete ih naći od juna do oktobra i možete da iskoristite i njihov list.

šumske jagode

Naravno nije lako nabrati veliku količinu ali vredi probati. Njihovu lekovitost su izuzetno cenili i rimljani. Sok od ovih čarobnih bobica se preporučuje osobama koje imaju problema sa jetrom jer regeneriše ćelije jetre veoma brzo. Najbolje ga je piti na prazan stomak tri puta dnevno.

Pročitajte i  ЦВЕТ НАСТАО ОД ЕВИНИХ СУЗА: Ђурђевак чува срце и доноси љубав и срећу

Dijabetes, giht, visok nivo holesterola i arterioskleroza mogu biti sprečeni i ublaženi nakon 12 dana lečenja šumskim jagodama, Ovom terapijom možete lečiti i reumatizam. Za vreme ove terapije preporučuje se i sunčanje. Jede se 150-200gr jagoda pre jela i tako 3 puta na dan. Savetuje se da za to vreme izbegavate meso i sintetičke proizvode.

šumske jagode 2

List šumskih jagoda nikako ne bacajte, jer od njega možete napraviti čaj koji čisti krvne sudove, bubrege i jetru. Osušeni listovi se kuvaju u vodi oko 20 minuta, a pije 2 do 3 puta dnevno.

Pročitajte i  Моћне и лековите! Двадесет трешања има 10 пута јаче дејство од аспирина

Ako ne želite da ih tražite možete i da ih samo gajite ali smatra se da na taj način gube određena lekovita svojstva.

 

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име