LIGNJE SA KROMPIROM NA MANASTIRSKI NAČIN: Ukusan ručak po receptu oca Gavrila

0
1079

Krompir skuvati sa ljuskom u slanoj vodi i ostaviti da se ohladi

SASTOJCI:
* 1 kg krompira
* 2 glavice crnog luka
* 5 lignji
* limun, so, biber
* maslinovo ulje

PRIPREMA:
Lignje očistitite, operite i obarite u slanoj vodi. Obarene lignje isecite na tanke kolutiće i staviti u činiju,pa pobiberite i dodajte sok od limuna.

Krompir oljuštite, isecite na kolutove, pomešajte sa oljuštenim i na tanke režnjeve isečenim crnim lukom, sipatjte u činiju sa lignjama, prelijte maslinovim uljem i lagano promešajte.

Pročitajte i  Preukusno i puno zdravlja: Izlivenu pitu sa blitvom i sirom obožavaće i deca

lignje

Manastir Lepavina

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime