Многобројне су благотворне карактеристике малине. Свакако су најздравије када су тек убране, свеже, али и као састојак напитака или јела изузетно могу бити лековите.

Традиционаланан су природни лек, али и превентива. Богате су витаминима Ц, Б и А и врло корисне код авитаминозе. Народна медицина користи их за ублажавање реуматских болова, код проблема са јетром, желуцем и мокраћним путевима. Оне регулишу ниво шећера у крви и холестерола, подстичу метаболизам и рад црева. Такође, сматра се да могу помоћи у превенцији тумора јер садрже погодне антиоксидансе и ензиме.

Pročitajte i  Кад су Турци тражили Карађорђа стигао им је одговор каквом се нису надали: Легендарне вождове речи и данас се памте

Припремите лако овај ликер од малина! Рецепт броји свега 3 састојка:

Ликер од малина

Одаберите свеже малине, здраве и зреле у правом тренутку. Проберите их и елиминишите оне оштећене или незреле.

Потребно вам је:

1 и по килограм малина
1 килограм шећера
литра ракије (домаће)

Оперите малине под млазом хладне воде. Пребаците их на кухјиску крпу и употребите папирни убрус како би их нежно осушили. Одаберите теглу са поклопцем, величине прилагођене количини састојака. Убаците малине са шећером и прелијте домаћом ракијом. Теглу добро затворите и одложите на хладно, суво место (можда је најбоље да буде у мраку) наредних 60 дана. Посуду протресите неколико пута дневно.

Pročitajte i  Крофне из рерне какве још нисте пробали: Филоване јагодама, тесто које се топи у устима

По завршетку периода „одмарања“ процедите мешавину кроз сито са фином мрежицом. Уз помоћ кашике добро стисните малине како би остале у ситу и ослободила се свака кап. Уз помоћ левка сипајте малиновац у боце и добро их затворите. Оставите их поново да одстоје 30 дана. Након тог времена пиће је спремно за послужење.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име