Evo po čemu je ljubavna priča Ljube Tadića drugačija i posebnija od mnogih drugih

0
615

Ljuba Tadić je bio poseban, a njegovu posebnost je krasila i ljubav prema glumi kojoj je bio veoma posvećen. Za njega je Rade Šerbedžija izjavio da je on najbolji glumac kojeg je ikada video.

Ovaj njegova ljubav prema glumi je počela kada je on napunio 16 godina i kada se učlanio u tek osnovano Kragujevačko pozorište. Za pet godina od tada on je odigrao oko 40 uloga, nakon čega je upisao Akademiju i prešao u Beograd gde je veoma brzo izgradio karijeru po kojoj će ostati zapamćen za ceo život. Evo šta je sve Rade Šerbedžija rekao o njemu:

“Silno sam ga voleo. Baš silno. On je najveći glumac na svetu. Od njega su svi naučili mnogo. Bio je kontrabas koji je u času znao postati violina. Savršenstvo inteligencije, snage i emocije. Imao je briljantnu tehniku i intuiciju”

Pročitajte i  Žrtvujući se za Srbiju otišla u harem: Zbog srpske princeze Olivere i sramote koju su joj naneli, sultan Bajazit izvršio je samoubistvo

ljubavna priča Ljube Tadića

Snežanu Nikšić  upoznao je u Ateljeu 212 i za njom odmah izgubio glavu. Kada su se upoznali Snežana je tek bila na početku karijere, a Ljuba je bio u punoj snazi. Ovo je bio kritičan period za njih dvoje jer je Ljuba imao probelma sa alkoholom ali iz toga ga je izvukla upravo Snežana.

“Ima čovek uspona i padova. To je bilo vreme mojih padova. Veliki ljudi imaju malu sujetu. Meni je trebao ceo život da to naučim. Snežana me je izvukla iz tog pakla. Kad sam nju ugledao na probi u Ateljeu, kao da sam video Sunce”, rekao je Ljuba jednom prilikom.

Snežana  je bila udata. Ljuba je, mnogo godina nakon svega toga, ispričao kako je jednog dana jurio za njom ulicom Lole Ribara – i nije ga bilo sram jer se zaljubio a “zaljubljen čovek nema čega da se stidi, pod uslovom da je pristojan”, pričao je on. Snežana se kasnije razvela i počela da živi sa glumcem. Tako je počela  njihova ljubavna priča koja je trajala dugih 25 godina, sve do glumčevog kraja, a Snežana se  devedesetih povukla sa scene.

Pročitajte i  "Jezivo mi je da ispričam!" Sveštenik se SLEDIO od šoka kada je na samrti Dostojevski ispovedao OVE svoje grehe

Ljuba je imao problema sa dijabetesom zbog čega su mu i odstranji prsti na nogama, ali ni to ga nije sprečilo da nastavi sa glumom. Poslednji put je na daskama koje život znače bio u maju 2005, u predstavi “Kralj Lir”, a nekoliko nedelja pre smrti se vratio sa Tare, gde je bio na rehabilitaciji nakon operacije, i već se uveliko spremao za povratak u pozorište.

ljubavna priča Ljube Tadića
Ali sudbina je imala drugačije planove i 28. oktobra 2005. godine, Ljuba je izašao u šetnju i na kafu sa svojim starim prijateljem Slavoljubom Slavom Đukićem. Zajedno su prošetali do zgrade u kojoj je Ljuba živeo sa Snežanom i tu se sa rastali. Ljuba je ušao u ulaz, a Slava je nastavio svojoj kući. Kako je svojevremeno sam Đukić ipričao, nedugo nakon toga mu je zazvonio telefon. Bila je to Snežana – pitala ga je da li zna gde joj je suprug. Oboma im je odmah bilo jasno da nešto nije u redu. Snežana ga je kasnije našla na stepenicama u njihovoj zgradi. Pretpostavlja se da se okliznuo i udario glavom o zid. I tako je otišao naš velikan, na nekoliko metara od supruge koja ga čeka, ni ne znajući šta se dešava.

Pročitajte i  Miriše na Grčku: Recept za pravi "Tzatziki", ključ je u belom luku i mirođiji

noizz.rs

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovdje unesite svoje ime