Зиму код нас Срба тешко је замислити без добре стандардне зимнице која заиста даје укус јелима када нам се јеловник ограничи. Зато се спремите на време и зачините зиму на традиционалан начин уз стару добру љутеницу.

љутеница

Потребно је: 2 kg љутих срцоликих папричица, 5 kg парадајза, 250 g шећера, 3 dl сирћета, 2 dl уља, сецкана веза першуна, сецкана веза целера, исецкана велика главица белог лука, 4 кашике соли, 20 зрна бибера, 2-3 листа лорбера.

Pročitajte i  Отров који лечи срце и обнавља бешику: Можете је наћи на свакој ливади, а ево како се користи

љутеница

Припрема: Сваку папричицу избушити на 8-10 места. Кад сви састојци, осим парадајза и белог лука прокључају, ставити паприке и кувати 30 минута. Затим додати ољуштен и изгњечен парадајз, па када се маса преполови, додати и бели лук. Сипати у вреле тегле и оставити да се преко ноћи отворене тегле охладе у рерни.

Pročitajte i  Стави ОВО у кесу и НЕ БРИНИ: Трик да кромпир НИКАД не проклија током дужег стајања

Савет плус: Прапричицама прво одсећи петељке у равни с круницом.

Inicijalizacija u toku...

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име